facebook

Якщо ТЦК схопили беззахисного: кого з українців закидатимуть у бусик та відвезуть до ТЦК, прямо з вулиці

Оце так поворот

Деяких чоловіків відразу ж закидатимуть у бусик та везтимуть до ТЦК
У Чернівецькій області затриманих при спробі незаконного перетину кордону чоловіків доставлятимуть одразу до ТЦК. Але це можливо лише за умови, що людина перебуває у розшуку Нацполіції, розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, повідомляє “Суспільне”.

Якщо працівники прикордонної служби затримують чоловіка за спробу незаконно перетнути кордон, то мають право викликати поліцію. Поліцейські можуть провести адміністративне затримання військовозобов’язаного та доставити його до найближчого відділення ТЦК, проте лише тоді, коли людина перебуває у розшуку Нацполіції.

Це одна з нововведень, передбачена постановою Кабміну про проведення призову на військову службу.

“Раніше на всіх порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон, працівники складали протокол про адмінпорушення та відправляли до суду, який вирішував, яке покарання обрати. Наразі чітко прописано, якщо “по лінії ТЦК” людина перебуває в розшуку, прикордонники передають його поліції, а поліція доставляє прямо до ТЦК”, – розповів Заруднєв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він додав, що комунікація прикордонників безпосередньо із працівниками ТЦК існувала і до нового закону про мобілізацію, але зараз покращало.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...