facebook

“Такої шаленої погоди в Україні не чекав ніхто, злива литиме на ці області цілий тиждень”: гроза, град і несамовита негода

Шалені дощі омиватимуть Україну ще кілька днів підряд. Українцям варто готуватися до грози, зливи, граду.

Як інформує “24”, синоптики прогнозували, що 8 – 9 червня в Україні, крім Сходу, будуть невеликі та помірні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15 – 20 метрів на секунду. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5 – 10 метрів на секунду.

Зауважимо, що за орієнтовним прогнозом на картах, дощі йтимуть і наступного тижня. Зокрема, щонайменше до 11 червня. Очікується, що у вівторок опади будуть майже всюди.

Яку найвищу температуру прогнозують в Україні

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чи будуть влітку затяжні зливи

У коментарі завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України розповіла, якою буде погода влітку.

Віра Балабух розповіла, що в південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях України влітку ймовірний дефіцит опадів. У разі посилення циклонічної активності над Європою до нашої держави будуть переміщуватися більш вологі повітряні маси.

“Це зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду та шквалу”, – зазначила метеорологиня.

Також експертка розповіла, що температура повітря влітку очікується на 1 – 2 градуси вища, ніж зазвичай. А найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні в західних, південних, південно-східних областях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...