facebook

“120 000 чоловік відправлять в армію з липня, цих людей підберуть за конкретними ознаками”: ТЦК, мобілізація, повістки

В Україні продовжується мобілізація, посилення якої передбачає новий закон від 18 травня. У Верховній Раді повідомили, яку кількість чоловіків потрібно призвати до Збройних сил, щоб ефективно протистояти ворогу.

Як інформує “Today.ua”, депутат парламенту та волонтер Руслан Горбенко зазначив, що до ЗСУ мають приєднатися близько 100-110 тисяч новобранців. Таку кількість назвали військовослужбовці на передовій та командування. Проте на його особисту думку, цьогоріч вдасться призвати до 120 тисяч осіб.

Народний обранець вказав, що раніше звучала цифра у 500 тисяч чоловіків. Саме про таку кількість новобранців говорив колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а пізніше з ним погодився президент Володимир Зеленський.

За словами Горбенка, такі показники розглядали у рамках затримки допомоги від міжнародних партнерів. Зазначено, що новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський не передбачає залучення такої великої кількості новобранців. Нардеп нагадав, що для забезпечення стількох нових військових потрібна зброя, а також величезні матеріальні ресурси для навчання та утримання. Про це неодноразово говорив і Зеленський.

Руслан Горбенко наголосив, що слід переглянути законодавство щодо притягнення військових командирів до відповідальності. За його словами, слід звернути увагу на тих з них, чиї накази призвели до отримання неправомірної вигоди, розкрадання майна бригади або загибелі особового складу. Інакше військовослужбовці не будуть мотивовані виконувати свої обов’язки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Щоб перемогти у війні, нам необхідно ретельніше ставитись до підбору командувачів бригад, батальйонів і так далі, включаючи підвищення рівня їхньої підготовки до посади. Нам не вистачає досвідчених командирів, які справді вболівають за боєздатність своєї військової частини, своєї бригади чи батальйону та покращують її”, – цитує представника парламенту “Укрінформ”.

Горбенко наголосив на проблеми з демобілізацією військовослужбовців. Захисники на фронті давно очікують на відповідний законопроєкт. Проте у жодній країні світу не передбачено демобілізації після 36 чи 48 місяців служби в умовах воєнного стану. Інша проблема полягає у тому, що у такому разі сформується величезний дефіцит кадрів у війську. Тому спочатку слід налагодити процеси мобілізації, а потім думати про демобілізацію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...