facebook

Бронь за 8000 грн: у Раді всерйоз взялися за нові правила

Що на нас чекає

У Верховній Раді знову постало питання запровадження економічного бронювання. Законопроєкт №11308 уже зареєстровано та готується до розгляду депутатами. Головна умова полягає у сплаті податків у розмірі мінімальної заробітної плати. Документ опубліковано на офіційному сайті парламенту.

Автором цього законопроєкту є народний депутат Георгій Мазураш. Депутат пояснює, що через специфіку мобілізаційної політики багато українців звільняються з офіційної роботи та переходять у тіньовий сектор економіки. Також після набуття чинності новим законом про мобілізацію, багато українців намагаються залишити країну.

Це негативно позначається на соціально-економічній ситуації в Україні та зменшує здатність протистояти агресору.

Тому питання економічного бронювання має бути розглянуте з метою розвитку та підтримки економіки. Цей крок допоможе збільшити надходження до бюджету, стимулювати розвиток економіки та підтримку Збройних Сил України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Новим законопроєктом пропонується бронювати військовозобов’язаних чоловіків, які офіційно працевлаштовані або займають підприємницьку діяльність і сплачують податки не менше розміру мінімальної заробітної плати, яка у 2024 році становить 8000 гривень.

Важливо відзначити, що бронювання має здійснюватись автоматично через щомісячне податкове підтвердження сплати податків. Інформація може бути надана онлайн або в інший спосіб. Дані будуть передані до відповідного міського чи районного податкового центру, де проживає чи працює громадянин.

Слід нагадати, що офіс президента неодноразово відкидав ідею економічного бронювання, побоюючись, що більшість українців можуть сприйняти це як офіційний відкуп від мобілізації, що може розпалювати соціальні розбіжності. Адже українці вже не раз наголошували, що у боротьбі має брати участь вся країна незалежно від її статусу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...