Українські чоловіки за кордоном схопляться за серце: їм знову підготували “мобілізаційний сюрприз”

Кабінет міністрів погодив реалізацію експериментального проекту щодо надання адміністративних послуг у сфері міграції за межами України.

Якщо вірити статистиці, то за кордон через повномасштабну війну виїхало 865 тисяч українських чоловіків, з них приблизно 688 тисяч – працездатного віку. Після набуття чинності новим законом про мобілізацію всім українцям віком від 25 до 60 років, які перебувають за кордоном, також довелося згадати, що кожен чоловік з українським паспортом зобов’язаний захищати свою Батьківщину у разі потреби.

Так, українські чоловіки призовного віку не матимуть змоги отримати паспорт за кордоном без військово-облікових документів. Про це йдеться у постанові №648 уряду від 04 червня 2024 року.

Відомо, що нові правила запрацюють з 30 червня 2024 року та діятимуть до набрання чинності законом про надання адміністративних послуг громадянам України за кордоном, але не більше 6 місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Уряд оновив порядок оформлення та обміну паспорта громадянина України та закордонного паспорта, у тому числі замість втраченого чи викраденого. Цим займатиметься державне підприємство «Документ».
У постанові зазначається, що оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта чоловікам віком від 18 до 60 років здійснюється за наявності військово-облікових документів.
Нагадаємо, що з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. До цього уряд обмежив надання адміністративних послуг за кордоном для чоловіків призовного віку.
За новим законом, військовозобов’язані українці мають до 16 липня оновити військово-облікові дані, зокрема це стосується громадян за кордоном. Уточнити дані можна особисто у ТЦК, ЦПАУ та через мобільний додаток “Резерв+”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як обіцяють у Міноборони, з 18 червня у додатку “Резерв+” з’явиться спеціальний Qr-код. Він буде онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

Саша

Recent Posts

Пенсіонерам та їхнім рідним почали виставляти величезні штрафи: у ПФУ попередили, що покарають кожного

Подробиці У ПФУ попередили, пенсіонерам та їхнім рідним почали виставляти величезні штрафи - за що…

55 хв. ago

“Потужна негода накриє регіон України, синоптики сказали про несамовитий дощ”: наближається жахлива злива

Синоптик Наталія Діденко оприлюднила новий прогноз погоди на вихідні 29 та 30 червня. Чим потішить…

2 години ago

НАЗК припинило держфінансування партії “Голос” через численні порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції припинило державне фінансування партії "Голос". Про це йдеться в наказі НАЗК…

11 години ago

З липня готуйтеся до мобілізації: у кого з нового місяця пропаде право на відстрочку

Подробиці У кого з 1 липня пропаде право на відстрочку У липні декілька категорій українців…

11 години ago

Фатальне 16 липня для всіх чоловіків: як будуть вручати повістки, штрафи та мобілізувати

Подробиці Міністерство оборони не підтримало законопроєкт про продовження терміну поновлення даних у ТЦК. Адвокат Крістіна…

14 години ago

“Долар під питанням, курс валют насторожив усю Україну”: чи варто українцям встигнути скупити валюту до кінця 2024

В Україні курс долара вже перевищив психологічну позначку у 40 гривень. Багато хто побоюється подальшого…

16 години ago