Ось і все, жарти скінчилися: ухилянтів почали карати за всією суворістю закону

Ухилянтів почали суворо карати, але згідно із законом
Чоловік категорично не хотів воювати, прикрився родичами, які мешкають на тимчасово окупованій Донецькій області. За це його і покарали. Про це розповідає Главком.

Оболонський районний суд Києва визнав винним військовозобов’язаного родом із Донецька в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації та призначив максимальне покарання – п’ять років ув’язнення.

За матеріалами справи, на початку червня 2023 року обвинуваченого було визнано придатним до військової служби. У середині вересня того ж року ТЦК вручило чоловікові «бойову» повістку на відправлення до армії. Проте, не маючи права на відстрочку, проігнорував виклик.

У суді вину визнав і пояснив, що не прибув до пункту відправки для проходження військової служби, оскільки мав їхати до батьків похилого віку, які потребують стороннього догляду.

Під час допиту військовослужбовець ТЦК розповів: обвинувачений придатний до служби, заявив, що не піде воювати, бо його близькі родичі живуть у Донецькій області. І цей факт начебто заважатиме військовозобов’язаному перебувати в лавах ЗСУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У результаті суд дійшов висновків: факт проживання батька та бабусі обвинуваченого на Донеччині, а його дружини – на тимчасово окупованій території, не є поважною причиною, яка може виправдати чоловіка від ухилення від мобілізації.

Крім цього, суд не взяв до уваги щире каяття військовозобов’язаного. На думку суду, чоловік нічого не зробив для того, щоб виправити ситуацію; весь час перебував у столиці і без поважних причин не з’явився на виклик до ТЦК.

Ще суд відкинув заклики прокурора щодо призначення обвинуваченому умовного строку покарання, яке не пов’язане із позбавленням волі. Суд вказав на відсутність підстав з огляду на суспільну небезпеку вчиненого ним кримінального правопорушення.

Суд розпорядився взяти під варту обвинуваченого одразу після винесення вироку. Він перебуватиме у Київському слідчому ізоляторі до набуття чинності вироку.

Саша

Recent Posts

Як дізнатися чи оштрафував вас ТЦК: дані з відкритої системи Мін’юсту – інструкція

Важлива інформація Як дізнатися, чи накладено штраф за ухилення від мобілізації Якщо ТЦК наклав своєю…

1 годину ago

Бeз мaми зaлишилиcь тpoє дiтeй: нa фpoнтi загинулa зaxиcниця тa пoeткa Oкcaнa Кopoткa

Нa вiйнi зaгинулa мoлoдшa cepжaнткa Oкcaнa Миxaйлiвнa Кopoткa з Чepнiгiвcькoї oблacтi. Вoнa пoчaлa cлужити щe…

2 години ago

Стосується всіх водіїв: ПриватБанк зробив термінове попередження – вже й до машин дісталися

Подробиці Найбільший банк України запустив акцію, яка зацікавить автовласників Приватбанк запустив акцію, в рамках якої…

4 години ago

Аномальна спека +39 градусів та грози: синоптики шокували прогнозом погоди

В Україні очікується аномальна спека. У середу, 3 липня, дощова та прохолодна погода можлива у…

5 години ago

Українці у Польщі вже почали молитися – часу залишилося лише до осені, що буде далі

Термін перебування українців із тимчасовим захистом продовжено до 30 вересня 2025 року. Уряд Польщі продовжує…

15 години ago

Насувається дика гроза: синоптики та енергетики б’ють на сполох – яким областям приготуватися

I рівень небезпечності Ряд областей накриють грози, зливи та град На деякі регіони країни чекає…

17 години ago