facebook

Проходити ВЛК не потрібно: Кабмін уточнив правила – у ТЦК занервували

Подробиці

В уряді внесли зміни до порядку проходження ВЛК
Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку організації та ведення військового обліку (постанова №1487) та Порядку проведення призову громадян на військову службу (№560). Про це йдеться у постанові від 07 червня 2024 р. №675.

Згідно з документом, “процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням та відстрочки… не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду”.

Крім того, особи до досягнення 25-річного віку не направляються на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

“Під час воєнного стану направлення призовників на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду здійснюється лише у разі їх прийняття на військову службу у добровільному порядку”, – йдеться в постанові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Перед цим Кабмін ухвалив низку постанов, які визначають порядок вручення повісток, проходження ВЛК та інше. Зокрема, постановою № 560 строк дії висновку військово-лікарської комісії скорочено з п’яти до одного рок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...