facebook

Резерв+ не рятує від «запрошення» в ТЦК: причини

Стало відомо, чому українців забирають в ТЦК навіть після оновлення даних в Резерв+

Українців, які оновили свої дані в застосунку Резерв+ все одно можуть доставити в ТЦК. Як повідомили в Міноборони, цьому є кілька пояснень

У Міністерстві оборони пояснили, коли після оновлення даних в “Резерв+” людину все одно можуть примусово доставити до Територіального центру комплектування (ТЦК). Зокрема, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко звернула увагу на два окремі випадки, що стосуються оновлення даних військовозобов’язаних.

За її словами, застосунок Резерв+ дозволяє оновити свої дані відповідно до нашого мобілізаційного закону. Це пошта, телефон, фактичне місце проживання. Щодо загального військового обліку, відзначила заступник міністра, оновлення даних людини, військово-облікової спеціальності тощо, то в Міноборони зараз працюємо над тим, щоб реалізувати функціонал, який дозволить оновлювати інші дані онлайн без фізичного візиту до ТЦК. Черногоренко підкреслила, що поки цього функціоналу немає, можливі випадки, коли представники ТЦК можуть відвести людину для оновлення даних, навіть якщо вона актуалізувала інформацію у застосунку Резерв+. Заступник міністра повідомила, що функціонал буде реалізовано вже в червні, після чого можна буде через Резерв+ оновити всі інші дані. При цьому вона підкреслила, що потрібно розуміти, які підстави для такого примусового оновлення даних. Треба розбиратися в кожному конкретному випадку. Резерв+ надає можливість закрити своє зобов’язання щодо оновлення даних протягом 60 днів, але це стосується тільки частини даних, додала чиновниця. Вона нагадала, що є інше зобов’язання — щодо класичного військового обліку, який ведеться у ТЦК. За її словами, як тільки буде реалізована можливість актуалізувати всі дані через Резерв+, таких ситуацій, як примусове доставлення в ТЦК, більше не буде. Вона також нагадала, що 18 червня в застосунку буде запущено QR-код, який дозволить завантажити свій електронний військово-обліковий документ, який зобов’язані будуть приймати всі посадові особи та органи в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...