facebook

Вже з 1 липня: усі українці зможуть отримати гроші у “Дія” – Гетманцев розповів подробиці

Як це зробити

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11251, який передбачає видачу спеціальних книжкових сертифікатів на придбання книг українцям. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Комітету Ради з питань фінансів Данило Гетьманцев.

Водночас книгарні отримають державні субсидії на компенсацію орендної плати за приміщення.

“Як на мене – дуже важлива ініціатива, спрямована на розвиток суспільства знань та культури, підтримку україномовного контенту.
І хороша відповідь ворогові, який вперто бажає нашій денацифікації”, – зазначив парламентар.

Як зазначив Гетьманцев, після набрання чинності законом, підписаним Президентом В. Зеленським, усі громадяни України, які досягли 18 років, зможуть отримати в додатку «Дія» сертифікат для придбання книг — друкованих, електронних, аудіокниг, а також видань для людей з порушеннями зору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Загальний бюджет програми складає 376 млн грн. Ці кошти завдяки українцям підуть на підтримку книговидання та книгорозповсюдження (як звичайного, так і електронного), а також на підтримку наших талановитих авторів.

“З технічної думки процес не повинен викликати труднощів, оскільки аналогічні механізми успішно відпрацьовані під час пандемії COVID-19”, – запевнив голова Комітету.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...