facebook

Зберіть рюкзаки: списки студентів відразу віддаватимуть до ТЦК

Торкнеться багатьох

За появами ухилянтів у вишах ретельно стежитимуть
Багато військовозобов’язаних чоловіків в Україні вирішили скористатися вступною кампанією 2024 року та уникнути мобілізації шляхом здобуття освіти у вишах країни. Водночас влада на місцях “тримає руку на пульсі” і має намір не допустити фактів ухилення громадян від служби через навчання. Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація у соцмережі Facebook.

У Волинській обласній державній адміністрації обговорювалося питання про вступ військовозобов’язаних українців до вищих навчальних закладів з метою отримання відстрочки від мобілізації, оскільки багато чоловіків вирішили скористатися лазівкою та не потрапити на військову службу.

Щоб не допустити появи ухилянтів у вишах, їхні ректори, крім надання статистики учнів студентів, зазначили, що ті громадяни, які не зможуть виконати вимоги щодо зарахування до вузу, одразу ж потраплять до списків відрахованих, які, у свою чергу, будуть негайно передані до місцевих територіальних. центри комплектування та соціальної підтримки.

“До обговорення залучили ректорів вищих навчальних закладів Волині, які доповіли про умови вступу та окреслили статистику щодо кількості студентів, які навчаються в університетах. Крім того, запевнили, що є чітка домовленість з обласним ТЦК та СП, що надаватимуть списки відрахованих осіб, які не виконали”. умови для зарахування”, – йдеться у повідомленні Волинської облдержадміністрації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щобільше, як пояснив начальник ОВА Юрій Погуляйко, за ситуацією у вишах та появою там ухилянтів ретельно стежитимуть представники силових структур.

“Водночас, за результатами засідання Ради оборони області доручив керівникам відповідних силових структур тримати це на контролі і унеможливити ухилення від мобілізації через навчання у вишах”, – заявив Юрій Погуляйко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...