Categories: Погода

“Несамовите погіршення погоди пре в області України, шалена злива рине на вулиці”: слід чекати на дощ, град і грозу

До України наближаються дощі. Згідно з останнім прогнозом погоди, вже 3 липня у західних, Житомирській та Вінницькій областях буде хмарно з проясненнями, дощі, грози. У Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській і Тернопільській областях синоптики очікують “значних дощів”, тоді як у Чернівецькій області ймовірні “сильні дощі”.

Як інформує “Obozrevatel”, про це розповіли в Укргідрометцентрі. У зазначених регіонах опади принесуть довгоочікувану прохолоду: там температура вночі очікується 11-16°, вдень 17-22°.

На Київщині та Чернігівщині мінлива хмарність, місцями дощ, гроза; температура вночі 16-21°, вдень 24-29°.

Зокрема, на Київщині синоптики прогнозують одночасно “без опадів, місцями короткочасний дощ” і температуру вночі близько 20°, вдень 27-29°.

“На решті території збережеться суха та жарка погода, температура вночі 19-24°, вдень 30-34°, місцями сильна спека 35-37°. Вітер південно-східний, на заході та півночі країни переважно північно-західний, 5-10 м/с”, – зазначили синоптики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через спеку фахівці попередили про пожежну небезпеку по Україні. Її оголошено скрізь, окрім західних, Житомирської та Вінницької областей, і протримається вона до 5 липня.

У вищезазначених областях замість пожежної небезпеки оголошено попередження про “небезпечні метеорологічні явища”. Зокрема, у західних, Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській і Тернопільській областях “значні та сильні дощі” (що є відповідно I та II, “жовтий” та “помаранчевий” рівні небезпечності); а в окремих районах град і шквали 15-20 м/с.

Своєю чергою опади провокують зростання рівнів води. Тому Укргідрометцентр попереджає про небезпечні гідрологічні явища та зміну гідрологічної ситуації на рiчках Закарпатської областi (без негативних наслідків); у Вижницькому районі Чернівецької області можливе затоплення ґрунтових автодоріг.

У гiрських районах можливе сходження локальних селевих потоків.

Також очiкується пiдвищення рiвнiв води на лiвих притоках Днiстра, на річках суббасейнів Середнього Дніпра та Прип’яті у Житомирській області й у верхів’ї Південного Бугу.

Саша

Recent Posts

СБУ затримала скандального львівського експрокурора та його тещу-адвокатку – ЗМІ (ФОТО)

Співробітники СБУ затримали скандального львівського експрокурора Ростислава Ільницького та його тещу, місцеву адвокатку Богдану Москву…

1 годину ago

“Масштабна негода суне в конкретні області на тлі спеки, потужна злива накриє цілі міста”: де буде дощ, гроза і холод?

Впродовж найближчих вихідних і наступного тижня більшість експертів прогнозують потужну спеку як у низці країн…

2 години ago

Бронь за 20400 грн на місяць: у Раді з’явився новий законопроєкт – подробиці

Що пропонують роботодавцям У Раді з'явилися нові законопроєкти про економічне бронювання Українські парламентарі пропонують внести…

4 години ago

Пoчалося: суди скаcовують штрафи від ТЦК у 25500 грн – цікаві подpобиці

Суд скасував штраф 25.500 грн, який ТЦК наклав на чоловіка за те, що той не…

6 години ago

В Україні заморозять мінімальні зарплати й пенсії на роки, при цьому долар і ціни зростатимуть

Кабінет міністрів планує заморозити мінімальні зарплати й пенсії. Співрозмовники в уряді кажуть, що соцстандарти не…

7 години ago

“Несамовита негода хлине з небаченою силою, навіжена злива випаде у конкретних областях України”: буде дощ і гроза

Синоптики заздалегідь робили прогноз погоди на липень зі спекою та дефіцитом дощів і вже зараз…

10 години ago