Влада анонсувала подорожчання холодної води на 15%

Середнє зростання тарифів на водопостачання (холодну воду) у зв’язку зі зростанням тарифів на електроенергію може скласти 15%, повідомив у п’ятницю, 10 червня, заступник директора Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Соломка.

«Якщо коментувати ситуацію тарифів на холодну воду, варто зазначити, що зростання тарифів теж очікується. Ми плануємо, що загалом по Україні по системі водопостачання середнє зростання складе 15%», – сказав Соломка на брифінгу, передає УНІАН.

Також представник НКРЕКП наголосив, що головними причинами зростання тарифів на холодну воду стало зростання тарифів на електроенергію і зниження обсягів споживання.

«В основному, це залежить від зміни ціни на електроенергію, також дуже сильний вплив чинить зміна обсягів споживання, які значно впали протягом останнього року», – зазначив представник НКРЕКП.

За його словами, НКРЕКП затверджує ставки тарифів за пропозиціями, які надходять від ліцензіатів комісії – регіональних водоканалів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Перегляд тарифу йде планомірно. Ми уважно вивчаємо ту структуру тарифу, яку нам надають наші ліцензіати, і не допускаємо нічого зайвого», – додав Соломка.

Нагадаємо, 26 лютого 2015 НКРЕКП прийняла постанову, якою передбачила поетапне підвищення тарифів на електроенергію для населення. З 1 квітня 2015 року вартість електроенергії значно зросла, при цьому норму пільгового споживання було скорочено до 100 кВт-год для всіх громадян, включаючи жителів багатоквартирних будинків, в яких встановлені електричні плити. На сьогодні тариф при споживанні до 100 кВт-год становить 0,57 гривні, від 100 до 600 кВт-год — 0,99 гривні і більше 600 кВт-год — 1,56 гривні. Наступні підвищення тарифу на електроенергію відбудуться з 1 вересня 2016 року і 1 березня 2017 року.

 

Джерело: http://zaxid.net

annashchesna

Recent Posts

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

50 хв. ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

3 години ago

Прижарить майже до плюс 30: синоптик Діденко попередила про рекорди цьогорічної весни

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 2 травня, вночі ще комфортно, а вдень…

5 години ago

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку У деяких ТЦК та СП…

14 години ago

Politico: операції ГУР щодо знищення російських НПЗ дають неймовірні результати

Про це повідомляють джерела InfoLight.UA в ГУР. Зазвичай розвідники не підтверджують та водночас і не…

16 години ago

ТЦК почали активно вилучати авто у людей: військком забирав їх собі – людей приголомшили деталями

Представник ТЦК постане перед судом Кричущий випадок свавілля представника запорізького військкомату, який самовільно вилучив транспортні…

18 години ago