Categories: Погода

Спека зашкалюватиме і битиме рекорди: у яких областях цілий тиждень буде +40

Найближчого тижня температура повітря місцями може досягати рекордних показників за весь період метеорологічних спостережень, спека зашкалюватиме.

Погода в Україні упродовж тижня, з 8 по 14 липня, буде аномально спекотною. Температура повітря подекуди навіть може бити рекорди – місцями вона підійматиметься до +40 градусів.

Упродовж наступних семи днів погодні умови в Україні буде визначати аномально спекотна і суха повітряна маса, яка надійде до нас із пустельних регіонів Середньої Азії. При цьому істотних дощів не передбачається – локальні грозові зливи можуть бути лише в окремі дні у західній частині нашої держави. Таким прогнозом погоди поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Він зазначив, що температура повітря у цей період часу суттєво перевищуватиме норму, а денні максимальні значення температури місцями можуть досягти рекордних показників за весь період метеорологічних спостережень.

Також метеоролог попередив про надзвичайну пожежну небезпеку через посилення спеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Очікувані погодні умови можуть негативно вплинути на стан здоров’я, а також призвести до перебоїв у подачі електроенергії”, – зазначив Кібальчич.

Він наголосив, що для того, щоб захистити себе від таких високих температур повітря й уникнути сонячного і теплового ударів, потрібно:

в денні години обмежити час перебування на відкритому сонці та в приміщеннях, що слабко провітрюються;
вживати достатню кількість рідини.
Погода в Україні 8 липня
У понеділок, 8 липня, у західній частині, вдень також у східних областях очікуються короткочасні дощі у супроводі гроз. На решті території країни без опадів. Вітер північний/ північно-східний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі +16…+21 градус, вдень +26…+31, у центральних, південних та східних областях +33…+38 градусів.Погода в Україні 9 липня
У вівторок, 9 липня, у західних областях, а також місцями на Херсонщині та Миколаївщині можливі невеликі короткочасні грозові дощі, переважно у денний час. В інших регіонах країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +17…+23 градуси, вдень +27…+33, у центральних, південних та східних областях +35…+40 градусів.

Погода в Україні 10 липня
У середу, 10 липня, на всій території України очікується малохмарна погода, переважно без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18…+24 градуси, вдень +28…+33, у центральних, південних та східних областях +35…+40 градусів.

Погода в Україні 11 липня
У четвер, 11 липня, в Україні утримається суха та спекотна погода, лише вдень на крайньому заході та у Карпатах пройдуть короткочасні грозові дощі, місцями можливі град та шквали, 15-20 м/с. Вітер східний/ північно-східний, 5-10 м/с, у Криму та Приазов’ї окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +19…+24 градуси, вдень +29…+34, у центральних, південних, східних областях та на Закарпатті +35…+40 градусів.

Погода в Україні 12 липня
У п’ятницю, 12 липня, на більшій частині території нашої країни продовжиться період аномальної спеки та відсутності опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с; у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 градуси, на півдні місцями до +25; вдень +30…+35 градусів, у центральних, південних та місцями західних областях +34…+39.

Погода в Україні 13 липня
У суботу, 13 липня, в Україні опадів не передбачається, лише вдень у західній частині подекуди пройдуть локальні грозові зливи у супроводі шквалів та граду. Вітер північно-східний, на Правобережжі країни південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 градуси, на півдні та у Криму місцями до +25 градусів; вдень +33…+39.

Погода в Україні 14 липня
У неділю, 14 липня, у західній частині можливі місцями короткочасні грозові дощі, на решті країни сухо і спекотно. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 градуси, вдень +34…+39 градусів, у західних областях +26…+31 градус.

Саша

Recent Posts

Знайдуть усіх, хто хоч раз «засвітився»: Відомо, які дані призовників внесли в електронний реєстр

Вони будуть доступні для ТЦК   В електронний Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів…

18 хв. ago

Через новий військовий збір в Україні зарплата вчителів зменшиться на 3,5%. В Уряді обіцяють якось пом’якшити цей удар

Зниження виплат вчителям на 3,5% після підвищення військового збору з 1,5% до 5% є проблемним…

1 годину ago

Україну накриє циклон Finny: у яких областях похолодає і будуть дощі з грозами

Частину нашої держави накриють сильні дощі, а температура повітря опуститься до +10 градусів. Погода в…

3 години ago

Радикальна мобілізація, чоловіки повинні миттєво з’явитися до ТЦК: скорочено термін явки по повістці

Кабмін вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на…

13 години ago

Директор та вчителі принесли ритуальне жертвоприношення 11-річного хлопчика: вбили, щоб принести удачу в школу

Ритуальне жертвоприношення семирічного хлопчика чорної магії викликає лють в Індії після того, як дитину вбили,…

13 години ago

Чоловіки можуть видихнути: штраф за відмову від ВЛК скасують – кого торкнеться

Штрафи за непроходження ВЛК у деяких випадках незаконні Не всім обов'язково потрібно проходити ВЛК У…

15 години ago