facebook

“Українці, настав час бути свідомими”: Решетнік після в6uвства Фаріон звернувся до українців

Відомий український телеведучий Григорій Решетнік на тлі вбивства мовознавиці та професорки Ірини Фаріон 19 липня у Львові звернувся до українців. Знаменитість наголосив на важливості української мови та закликав шанувальників переходити на державну.

У своєму Instagram телезірка опублікував відео, яке підписав так: “Вони знищують людей, знищують українську мову, знищують нас – українців”. У ролику Решетнік підкреслив, що кожен громадянин України повинен свідомо обирати та ставитися до рідної мови. Він зауважив, що навіть вдома, не у публічних місцях, з дітьми потрібно говорити українською.

“Українська – це основа нашої держави, основа нашої сили. Спілкуйтеся українською хоча б із дітьми вашими. Заради них, аби вони знали її, аби вони спілкувалися рідною мовою”, – наголосив Григорій.

Решетнік на тлі вбивства Фаріон звернувся до українців

Ведучий переконаний, що кожна людина, яка планує будувати майбутнє в Україні, зобов’язана знати державну мову. Без неї нашій країні не перемогти у кривавій війні проти ворога.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На його думку, тенденція до вивчення англійської, зокрема, може призвести до повного занглійщення молодого покоління. Варто вказати, що нічого поганого у вивчення іноземних мов Решетнік не вбачає, але підкреслює, що зараз діти краще володіють англійською, ніж рідною.

“Настав час бути свідомими, нарешті. Стільки вже всього пережили, ну невже не зрозуміло, попереду ще стільки викликів. Мова – основа основ. Українською звучить серце України”, – зазначив знаменитість.

До слова, напередодні невідомий у Львові скоїв замах на вбивство Фаріон. Він вистрілив в мовознавицю, після чого втік. Екс-депутатку з вогнепальним пораненням голови у важкому стані доставили у лікарню. Вона перебувала у критичному стані у глибокій мозковій комі, після чого померла через несумісні з життям пораненням.

Одіозна професорка присвятила своє життя дослідженню української мови. Вона навчала молодші покоління та критикувала українців, які спілкувалися російською.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...