facebook

Готуйте закордонний паспорт: кого з чоловіків випустять за кордон із 1 серпня

Подробиці

Кого із чоловіків випустять за кордон із 1 серпня
Спочатку кожного місяця на українців традиційно чекають різні зміни в тих чи інших сферах життя. Однак, що стосується мобілізації, то тут все залишиться по-старому. А точніше по-новому, якщо говорити про оновлений закон про мобілізацію, що набув чинності 18 травня 2024 року. Повідомляє telegraf.

Заборона виїзду для військовозобов’язаних громадян України, які відповідають віковим обмеженням – чоловікам до 18 років і після 60 років, за певними винятками, залишилася незмінною. Так, під час дії воєнного стану питання перетину кордону громадянами України регулюється ухвалою Кабінету Міністрів України № 57.

Згідно з документом, право виїжджати за територію країни можуть такі військовозобов’язані чоловіки:

Ті, хто з медичних причин отримав дозвіл на виїзд (за станом здоров’я)
за сімейними обставинами
за професією
з метою допомоги ЗСУ
держслужбовці
Однак перед тим, як планувати поїздку за кордон, необхідно ознайомитися з інформацією, яка є на офіційному веб-порталі Державної прикордонної служби України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щодо жінок, то згідно із законом громадянки України можуть вільно виїжджати за кордон. Однак не слід забувати, що існують винятки. Так, обмеження на виїзд поширюються на жінок, які обіймають посади в уряді та народних депутатів.

Важливо також наголосити, що з 1 жовтня 2023 року в Україні жінки-медики стали на військовий облік. Таким чином, українки, які перебувають на військовому обліку, мають ті самі зобов’язання, що й чоловіки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...