facebook

Вліпили більше 11000 грн штрафу: українців почали жорстко карати за їхні квартири

Подробиці

Дарницький районний суд міста Києва постановив, що один з мешканців зобов’язаний виплатити більше 11 тисяч гривень штрафу за невиплачені комунальні послуги. Це рішення було ухвалено після того, як постачальник послуг подав позов про стягнення боргу, враховуючи інфляцію та три відсотки річних на суму заборгованості.
Про це повідомляє сайт You control.

Справа № 753/1966/24 показала, що загальна сума боргу українця за комунальні послуги становила 43 473 гривні, з яких 14 782 гривні він винен за гарячу воду, а 28 690 гривень — за централізоване опалення. Заборгованість накопичувалася протягом кількох років.

Окрім основного боргу, компанія-постачальник вимагала виплатити 8916 гривень як інфляційну складову та 2464 гривні у вигляді трьох відсотків річних на суму боргу. Загальна сума, яку боржник зобов’язаний виплатити, склала 54 854 гривні.

Щоб уникнути подібних ситуацій, споживачам рекомендується звертатися до постачальників послуг для укладення договорів про реструктуризацію боргу та сплачувати його частинами, що допоможе уникнути значних штрафів та додаткових витрат, пов’язаних з інфляцією та відсотками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...