facebook

ТЦК у паніці: суди почали змушувати давати людям відстрочки – подробиці

Подробиці

На Хмельниччині чоловік через суд домігся відтермінування мобілізації. Хмельницький окружний адміністративний суд ухвалив рішення у справі № 560/6421/24.
Чоловік подав до суду позов проти одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), аргументуючи свої вимоги правом на відстрочку від призову на військову службу відповідно до абзацу 11 частини 1 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

 

Про це повідомляє сайт Судово – юридична газета.

Він зазначив, що його батько має другу групу інвалідності і немає інших працездатних осіб, які зобов’язані його утримувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ТЦК подало відзив на позовну заяву, в якому просило відмовити у задоволенні позову, зазначивши, що право на відстрочку пов’язане з обов’язком дотримуватися порядку і правил військового обліку. Відповідач повідомив позивача, що для розгляду питання про відстрочку потрібна його особиста присутність перед комісією, уповноваженою на прийняття таких рішень.

Чоловік вважав таку відповідь неправомірною та звернувся до суду.

Суд розглянув справу і встановив, що позивач правильно подав документи для отримання відстрочки від мобілізації. Представник ТЦК не прийняв жодного рішення щодо заяви про відстрочку, натомість надіслав інформаційний лист та не надав доказів розгляду заяви військовозобов’язаного.

 

Таким чином, суд зобов’язав ТЦК розглянути заяву позивача та прийняти відповідне рішення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...