facebook

У День сміху в Україні заборонять рибалку

Починаючи з суботи, 1 квітня, в 21 області України введуть заборону на добування водних живих ресурсів в рибгосподарських водних об’єктах на час нересту риби. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

Заборона не торкнеться Закарпатської, Одеської та Херсонської областей.

Керівник Державного рибного агентства Ярема Ковалів заявив, що те, чи дотримуються рибалки-любителі і рибалки-промисловики правила, вкрай важливо під час нересту, так як останній є важливим фактором у відтворенні природних ресурсів і підтримці постійних запасів риби.

Під час нересту забороняється проводити вибухові та інші види робіт, добувати будівельні матеріали, розчищати русла річок, проводити поглиблення дна та берегоукріплення. Пересувати човни, організовувати змагання з рибальства і проводити підводне полювання також заборонено.
Крім цього, повідомляється, що за порушення правил на правопорушника можуть накласти штраф або притягнути до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил складає від 34 до 170 гривень, за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 гривень.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, керівник Міністерства екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що в Україні спостерігається нестача води.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...