facebook

Стосується всіх прав водія: з 1 серпня вводяться серйозні зміни

Подробиці

Водіїв попередили про серйозні зміни з 1 серпня
З розвитком технологій з’являється ризик підробки документів. Тому виникає потреба використовувати додаткові елементи захисту для зниження такої ймовірності, розповідає Головний сервісний центр МВС.

Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки. Відповідну постанову №1358 ухвалив Кабмін, яка набула чинності 26 грудня.

Згідно з новими змінами, сервісні центри МВС видаватимуть громадянам документи, які мають додаткові елементи захисту. Їх наноситимуть на водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Відтак, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому кутку.

Він міститиме посилання на електронний сервіс, що розміщений на вебсайті Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також у режимі онлайн дасть змогу перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі в Головному сервісному центрі МВС працюють над впровадженням захисних елементів як на посвідченні водія, так і свідоцтві про реєстрацію.

Сервісні центри МВС наразі видають бланки зазначених документів наявного зразка до повного витрачання. Щойно вони будуть використані, але не пізніше 1 серпня 2024 року, громадянам видаватимуть водійське посвідчення та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...