facebook

Усіх водіїв змусять змінити права: важливі подробиці

Подробиці

В Україні зареєстрували законопроєкт №8082, який вносить важливі зміни для водіїв. Тепер усім водіям доведеться міняти свої водійські посвідчення.

Законопроєкт вводить нову категорію AM для мопедів (дво- або триколісних), максимальна швидкість яких не перевищує 45 км/год. При цьому об’єм двигуна не повинен перевищувати 50 см3, для мопедів з електродвигуном – максимальна потужність не більше 4 кВт.

До цієї категорії належать легкі квадроцикли – чотириколісні транспортні засоби, маса яких не перевищує 350 кг, максимальна швидкість не перевищує 45 км/год, робочий об’єм двигуна до 50 см3 (потужність не більше 4 кВт для електродвигуна).

Відповідно, уточнюються і деякі інші категорії. А1 – мотоцикли з коляскою або без, з максимальною швидкістю вище за 45 км/год та/або об’ємом двигуна понад 50 см3, але не більше 125 см3, потужність яких не перевищує 11 кВт. Сюди ж належать трицикли, які незалежно від установки мають потужність до 15 кВт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Термін дії водійських прав становитиме:

АМ, А1, А2, А, В1, В і ВЕ – 10 років
С1, С1Е, С, СЕ, D1, D1Е, D, DЕ, ТЬ і Tm – 5 років
Термін дії водійських прав на категорії АМ, А1, А2, А, В1, В, С1, С, виданих вперше, обмежений двома роками.

Дія прав припиняється через два роки (для виданих вперше); якщо права видавалися на підставі підроблених документів. Інформація про необхідність здати посвідчення надсилається протягом 15 робочих днів рекомендованим листом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...