Для українців запровадили нові штрафи: тепер потрібно регулярно звітувати

Подробиці

Українці мають вчасно подавати податкову декларацію
Юридичні особи в Україні зобов’язані сплачувати податок на нерухоме майно та подавати відповідну декларацію за кожний звітний період. В іншому випадку на них чекають штрафи, пише Судово-юридична газета.

Згідно з чинним законодавством платники податків – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року представляють контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація) за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Якщо нерухомість була придбана, декларація з податку подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт. Сплата податку провадиться починаючи з місяця виникнення права власності на такий об’єкт.

Платник податків, у тому числі й перебуває на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності, зобов’язаний подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Несвоєчасне подання податкової декларації протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт оподаткування, у тому числі при переході права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого, що призвело до збільшення або зменшення податкового зобов’язання, передбачено такі штрафи:

у розмірі 340 грн за кожну неподачу (невчасну подачу) Декларації;
у розмірі 1020 грн. – при повторному порушенні за несвоєчасне подання Декларації платником, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання (невчасне подання) Декларації.

Саша

Recent Posts

Ось це так вересень: температура уже впала до нуля

Попри теплі дні, ночі уже відверто прохолодні. Зафіксовано навіть 0 градусів. Сьогодні у Карпатах температура…

16 хв. ago

Зловживання правами на інформацію та звернення

У зв’язку з активним обговоренням повідомленої раніше інформації про зловживання інформаційними правами хочу зауважити, що…

40 хв. ago

“Ми всі в глухому куті”: батьків збентежило домашнє завдання з математики для 7-річних дітей

Шкільна задачка виявилася надскладною. Мати семирічної дівчинки Енджі Вернер опинилася у дивній ситуації, коли намагалася…

2 години ago

Мобілізацію від 18 до 25 років можуть заборонити – нардеп

  Військове командування має намір зупинити мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років обмежено…

4 години ago

Синоптикиня повідомила, коли та де температура повітря опуститься до нуля

Загалом в областях буде тепло. До кінця цього тижня нічна температура повітря може опуститися до…

6 години ago

“Долар раптово зробив несподівний стрибок, курс валют приголомшив всіх в Україні”: що відбувається в обмінниках?

Середній курс продажу долара в Україні знизився до 41,80 гривень, а курс євро піднявся до…

8 години ago