Докотилися: поки чоловіки на війні, в Україну надумали ввозити “заробітчан”

Оце так поворот

Проблема з водіями в Україні була і до повномасштабного вторгнення, але зараз вона поглибилася, бо велика кількість людей виїхала, хтось боїться сідати за кермо, бо не хоче бути постійно на очах у ТЦК і поліції. Про це виданню “Уніан” розповів віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

“Що стосується жінок-водіїв, дійсно, такий процес розглядається, деякі наші компанії залучені до цього. Поки що не зовсім ефективно, але над цим ми працюємо. Що стосується іноземців, то ми також ведемо переговори з компанією, яка готова постачати таких водіїв. Ми зводимо їх із великими компаніями, які хочуть спробувати працювати з іноземними водіями”, – повідомив він.

Балін зазначив, що юридично йому складно це уявити, тому що водій, наприклад, з Індії повинен отримувати візи європейських країн, щоб туди в’їхати, а це додаткове навантаження і за часом, і за грошима. Це питання розглядається в Україні, тому що, за його словами, може так статися, що інших варіантів не буде.

“У нас велика кількість вантажних автомобілів, на яких працюють водії-чоловіки, які не ліцензуються, тому, відповідно, точні цифри ми не знаємо. Але якщо говорити про Асоціацію міжнародних автоперевізників, то дефіцит водіїв по всіх наших компаніях становить близько 30%. Тож на сьогодні це близько 30 тисяч водіїв, яких ми б потребували і легко залучили до роботи. Щоправда, за умови, що будуть ще вантажі та пасажири”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Балін повідомив, що зараз мобілізаційні заходи більш-менш стабілізовані, влада вже розуміє приблизно свій мобілізаційний ресурс. Він висловив сподівання на те, що експортний потенціал буде відновлюватися, бо без цього Україна виграти у війні не зможе.

Саша

Recent Posts

Путін наказав зробити армію РФ другою за чисельністю у світі, але це відчай, – оглядач The Telegraph

Сили Кремля незабаром можуть стати другими за чисельністю у світі, але це може означати ще…

4 години ago

Ось це так вересень: температура уже впала до нуля

Попри теплі дні, ночі уже відверто прохолодні. Зафіксовано навіть 0 градусів. Сьогодні у Карпатах температура…

6 години ago

Зловживання правами на інформацію та звернення

У зв’язку з активним обговоренням повідомленої раніше інформації про зловживання інформаційними правами хочу зауважити, що…

7 години ago

“Ми всі в глухому куті”: батьків збентежило домашнє завдання з математики для 7-річних дітей

Шкільна задачка виявилася надскладною. Мати семирічної дівчинки Енджі Вернер опинилася у дивній ситуації, коли намагалася…

8 години ago

Мобілізацію від 18 до 25 років можуть заборонити – нардеп

  Військове командування має намір зупинити мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років обмежено…

10 години ago

Синоптикиня повідомила, коли та де температура повітря опуститься до нуля

Загалом в областях буде тепло. До кінця цього тижня нічна температура повітря може опуститися до…

12 години ago