facebook

Неприємні звички: чого не варто робити, якщо хочете подобатися людям

Здатність або нездатність подобатися людям – це не якась вроджена риса, яку неможливо змінити. Експерти виділяють базові “фейли” спілкування, котрі змушують оточуючих відчувати антипатію.

Учені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі провели дослідження з метою створення “портрету” людини, котра викликає до себе приязнь. Дивно, але у описах таких людей не домінували такі риси, як товариськість, розум та зовнішня привабливість. Натомість високо цінувалися щирість та здатність розуміти інших.

“Бути людиною, яка подобається, це означає як уникати поведінки, яка знижує вашу здатність подобатися, так і посилювати таку поведінку, котра цю здатність підвищує”, – зазначає Тревіс Бредбері, автор бестселера “Емоційний інтелект 2.0”.

Він розповідає про найпоширеніші звички несимпатичних людей, пише The Huffington Post.

Вихваляння знайомствами

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Бути знайомим із важливими та цікавими людьми – це прекрасно. Але коли людина, немовби до слова, вставляє їхні імена у будь-яку розмову, вона виглядає претензійною й не надто розумною.

На думку Бредбері, це надсилає оточуючим сигнал, що ця людина невпевнена в собі та “здешевлює” те, що вона говорить.

Емоційна агресія

Якщо людина дозволяє собі “вибухати”, хай навіть адресат її емоційного викиду, на її думку, “заслужив”, вона привертає до себе багато негативної уваги оточуючих. Про неї починають думати як про нестабільну, непривітну та навіть страшну.

Напрошування на компліменти

Усі ми знаємо людей, котрі мають звичку вихвалятися, ховаючи це за фальшивою маскою самоприниження. Наприклад, хлопець, що кепкує з себе, мовляв, який він заучка – а насправді чекає комплімента своєму розуму. Чи коли хтось жаліється, на якій суворій дієті сидить – щоби його похвалили за здорове харчування та добру фізичну форму.

Насправді ж самоіронія або самоприниження анітрохи не маскує бажання похвалитися. І людям таке не подобається.

Копирсання в своєму телефоні під час спілкування

Мало що дратує так само, як коли під час спілкування співрозмовник набирає якесь повідомлення чи просто дивитися в свій телефон. Старайтеся зосереджувати всю свою енергію на розмові, не розпорошувати її.

Упередженість

Нікому не хочеться говорити з тим, хто вже сформував свою думку про щось та не бажає слухати. Щоби не бути упередженим, треба вчитися дивитися на світ очами інших людей. Це не означатиме, що ви мусите повірити в те, у що вірять вони, або засудити. Ви просто ліпше зрозумієте, що ними рухає.

Відсутність запитань

Найбільша помилка, якої люди припускаються під час розмови, це зосередженість на тому, що вони самі збираються далі сказати. Щоби не прослухати через це, що насправді прагне донести до вас співрозмовник, ставте побільше питань. Так людина побачить, що вам дійсно цікава її думка.

Надмірна серйозність

Приємні люди утримують баланс між пристрастю до своєї роботи та вмінням розважатися. На роботі вони зосереджені, але дружні до оточуючих.

Плітки

Пліткарі у будь-якому колективі мають репутацію негативних та ворожих людей.

Надмірна відвертість

Коли ви ще не дуже добре знайомі з якоюсь людиною, не кваптеся вивалювати на неї забагато особистої інформації про себе.

Надмірна відвертість грає проти вас, ви справляєте враження особи, поведеної на собі, такої, що не відчуває балансу в розмові або сприймає співрозмовника просто як вільні вуха, на які можна присісти зі своїми проблемами.

Забагато постів у соцмережах

Опитування показують, що люди, котрі звітують у соцмережах про кожен свій крок – що було на сніданок, як погуляв із собакою тощо, у такий спосіб висловлюють своє прагнення бути прийнятими іншими. Проте результат отримують, як правило, протилежний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...