facebook

Коштовні речі, що належали президентові-втікачу, користуються неабияким попитом

Мережею ширяться оголошення про продаж дорогих речей, які належали сумнозвісному президентові-втікачу. Посріблене, позолочене, антикварне — здається, колекція таких лотів безрозмірна. То, може, й собі купити пару-другу реліквій Януковича? Пише газета “Експрес”.

…”Келихи з богемського скла можу віддати зі знижкою — їх чомусь ніхто брати не хоче”, — каже мені в слухавку пані Поліна російською мовою. Її номер телефону я знайшла на веб-сайті безплатних оголошень. А на її особистому профілі бачу з 50 оголошень про унікальні антикварні речі, які начебто належали екс-президентові Віктору Януковичу. Переходячи від одного фото до іншого, читаю “президентська колекція”, “власність президента”. Від речей так і віє атмосферою розкоші та багатства. На смак Януковича дуже схоже: посріблені тарілки, золоті статуетки, антикварні годинники. Ціновий діапазон відповідний: від 500 до майже 94 000 гривень. Найменше коштують дрібні елементи посуду, а от найдорожчою виявилася скляна колекційна пантера. Коштує вона аж 3500 доларів, а важить понад 50 кілограмів. Невже ця кішечка ще пару років тому справді радувала погляд Януковича в його ж резиденції?

“А що саме вас цікавить? — продовжує розмову пані Поліна. — У мене досить велика колекція, я можу задовольнити смак будь-якого колекціонера. Ви питайте, не соромтеся”. У відповідь кажу, що хочу з чоловіком придбати щось розкішне до свого маєтку. “Гроші — не проблема”, — додаю я. Схоже, у жінки розігралася фантазія про можливість заробити і вона починає ділитися зі мною інформацією про свої скарби ще з більшим запалом. “Статуетки, посуд, годинники — усе це колекційне, — каже вона. — Богемське скло, позолота, срібні елементи на посуді. На них часто можна побачити королівські позначки. Загалом у мене в наявності значно більше речей, ніж є на веб-сайті, я просто не встигаю їх фотографувати та виставляти”.

Цікаво, а як же переконатися, що ці трофеї справді належали Януковичу? “На жаль, ніяк, — говорить жінка. — Утім, речі й справді цінні. Будь-який оцінювач майна вам про це скаже”.

Зі слів жінки, вона — одна з тих, хто ще в 2014 році брав участь в аукціонах та розпродажах на території “Межигір’я”. За словами пані Поліни, речі ділили між собою обслуга та різноманітні посередники, які встигли вклинитися у процес. Уся та розкіш — подарунки від колег, друзів, закордонних партнерів — зберігалася на території “Межигір’я” у великому складі. Роками припадали пилюкою, а після втечі екс-президента справжні ділки це все скупили за копійки, і після того, як усі перипетії вщухли, спокійно продають за шалені гроші. “Годинник із позолотою обійшовся, за словами антикварника, Януковичу приблизно 10 тисяч доларів, — розповідає мені жінка, — а я продаю таку річ за 3500. Самі розумієте, криза, люди не готові віддавати такі суми за годинники”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вдавши, що я роздумую над тим, чи варто його брати, усе ж погоджуюся. “Чудово, я вам перешлю поштою, — радіє пані Поліна. — Оплата у поштовому відділенні після прибуття товару”. Живе вона в Дніпрі. “От тільки відправлю завтра, бо треба надійно запакувати, — додає вона. — Розумієте, стільки роботи!”

Зі слів продавчині, від клієнтів у неї відбою немає. Переконує, що їй телефонують і цікавляться таким “скарбом” переважно депутати та власники великого бізнесу. “Можете ще звернутися до мого знайомого Ігоря, — додає пані Поліна. — Він теж має непогану колекцію таких речей. Але Ігор більше по посуду з кришталю, а я орієнтуюся на богемське скло. Та колекція речей екс-президента поповнюється в мене майже щодня!

” Що не кажіть, цікава ситуація. Доки генпрокурор стверджує, що все майно екс-президента арештоване, його купити можна легко — і гуртом, і вроздріб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...