facebook

Плаватиме не по-дитячому: Україну накрила пекельна магнітна буря – як вберегтися

Магнітні бурі атакують українців

Магнітні бурі продовжать атакувати українців
Геомагнітний шторм, який розпочався 9 серпня, триватиме ще два дні. Це означає, що магнітні бурі з шестизначною позначкою продовжать негативно впливати на Землю 10 і 11 серпня, повідомляє Центр космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

 

Фахівці Meteoagent відзначають, що сьогоднішні магнітні бурі належать до червоного рівня небезпеки. Вони можуть сильно впливати як на метеочувствительных людей, а й у техніку. Також метеорологи залишають надію, що протягом 12 годин прогноз може трохи змінитися.

Найскладнішим днем ​​геомагнітного шторму стане сьогодні, 10 серпня. Магнітні бурі вдарять у другій половині дня близько 15:00. Така ситуація зберігатиметься практично добу. І лише завтра, 11 серпня, у другій половині дня, геомагнітні коливання почнуть вщухати. До понеділка ситуація увійде до норми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Основною причиною геомагнітних коливань спеціалісти вважають два сонячні викиди. Уточнюється, що сонячні плями 25-го сонячного циклу AR3663 та AR3664 зробили за коронарним викидом, наближаючись до західного краю Сонця. Їхні викиди сталися одночасно, це викликало геомагнітний шторм.

Геомагнітний шторм, що діє, вважається потужним, але оскільки вектори коронарних викидів були спрямовані не на Землю, фахівці його класифікують як G2. Бурі класу G3 можуть викликати звані аврори (полярні сяйва, помітні як на полюсах планети). Бурі G4 можуть спричинити не тільки серйозні проблеми зі зв’язком, але й порушення супутникової та радіочастотної навігації. Найнебезпечнішими вважаються шторми G5, але, на щастя, вони виникають дуже рідко.

 

На жаль, цих магнітних коливань достатньо для того, щоб метеочутливі та метеозалежні люди відчули їх негативний вплив на своє здоров’я.

Медики пояснюють, що при коливаннях магнітного поля уповільнюється капілярний кровообіг і настає кисневе голодування тканин. Це може призвести до підвищення тиску, головного болю, зниження працездатності та загострення хронічних захворювань.

Захистом від магнітних бур може стати звичайний та якісний сон. Медики рекомендують змінити режим дня на цей період та як слід виспатися. Також важливо приділити увагу раціону і на якийсь час відмовитися від важкої жирної та гострої їжі, алкоголю та кави. Навпаки, слід включити до раціону овочі, фрукти, трав’яні чаї та пити більше води. Ще одна рекомендація – відмова від важких фізичних навантажень. Тренування у цей період краще замінити прогулянками на свіжому повітрі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...