facebook

Температура +5, дощі та грози: в частині областей України похолодає

У деяких місцях України нічна температура повітря впаде до +5 градусів, при цьому денна температура у низці регіонів підійматиметься навіть до +35.

Погода в Україні у вихідні, 10 і 11 серпня, буде переважно спокійною і помірно теплою. Переважатиме антициклональний тип погоди, тому в більшості областей нашої країни вона очікується стійкою, з комфортною температурою повітря і помірним вітром.

Дощі в ці дні будуть локальними, вони в основному будуть йти у північно-західній половині України. У той же час в центральних, південних та східних регіонах держави продовжиться період посухи та надзвичайного рівня пожежної небезпеки. таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Найнижча температура повітря у ці вихідні буде у ніч на суботу в Карпатах – там стовпчики термометрів показуватимуть +5 градусів. Найспекотніше в ці дні буде на півдні України – у суботу там буде +29…+34 градуси, а в неділю – +30…+35 градусів.

Погода в Україні 10 серпня
У західних областях
У західних областях вночі без опадів, можливий туман. Вдень місцями очікується невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с; вдень західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11…+16 градусів, вдень +23…+28. У Карпатах вночі +5…+10 градусів, вдень +16…+21.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У північних областях
У північних областях місцями пройде короткочасний дощ із грозою. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +14…+19 градусів, вдень +23…+28.

У центральних областях
У центральних областях очікується погода без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 градус, вдень +26…+31.

На півдні України
У південній частині країни та у Криму вночі без істотних опадів, вдень місцями можливий невеликий короткочасний дощ та гроза. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с; вдень північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 градуси, вдень +29…+34.

У східних областях
У східних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 градусів, вдень +25…+30.

 

Погода в Україні 11 серпня
У західних областях
У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, вдень +23…+28. У Карпатах вночі +7…+12 градусів, вдень +17…+22.

У північних областях
У північних регіонах опадів не передбачається. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, вдень +24…+29.

У центральних областях
У центральних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, вдень +24…+29.

На півдні України
На півдні України та у Криму передбачається малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 градуси, вдень +30…+35.

У східних областях
У східній частині країни мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +15…+20 градусів, вдень +27…+32.

Частину областей України накриють дощі
Синоптикиня Наталія Діденко попередила, що в суботу, 10 серпня, дощі будуть на Волині, у Рівненській, Одеській, Миколаївській областях, а також місцями в центральній частині нашої держави. Подекуди можливо грози. На решті території України – без істотних опадів.

У неділю, 11 серпня, вранці будуть дощі у Київській та Полтавській областях. В усіх інших регіонах буде переважати суха погода.

“Температура повітря 10-11 серпня у більшості областей України очікується +24…+29, на півдні +28…+32 градуси”, – зазначила Діденко.

Погода у Києві на вихідні
У Києві в суботу та неділю можливі локальні дощики, також можуть бути грози, але й сонця буде достатньо, розповіла Наталія Діденко. Температура повітря коливатиметься близько +26 градусів.

“Спека посилиться з 15-го серпня, починаючи із західних областей та південного заходу. Далі спекотна погода пошириться на більшу частину України. До Дня Незалежності України все стабілізується, вирівняється, буде комфортно тепло та сонячно”, – додала синоптикиня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...