facebook

Стосується всіх пільговиків: допомогу тепер потрібно оформляти по-новому

Єдина інформаційна система соціальної сфери є потужним інструментом, який дозволяє оптимізувати процеси надання соціальних послуг, підвищити їх доступність та якість

Українська система соціального захисту переживає значні перетворення, спрямовані на підвищення ефективності та зручності надання послуг населенню. Одним із ключових кроків у цьому напрямі стала розробка та впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).

Докладніше про те, що українці тепер по-новому оформлятимуть допомогу, повідомляє Мінсоцполітики.

Завдяки активним зусиллям Міністерства соціальної політики України процес призначення соціальних виплат та допомоги стає дедалі цифровішим. ЄІССС акумулює велику базу даних про громадян, що дозволяє значно скоротити кількість необхідних документів при зверненні за соціальною допомогою.

Раніше для оформлення соціальних виплат громадянам необхідно було збирати значний пакет документів і особисто звертатися до відповідних органів. Сьогодні ж завдяки ЄІССС значна частина інформації вже міститься в електронній системі. Це означає, що при повторному зверненні за виплатами або при переоформленні вже існуючих громадянам достатньо буде надати мінімальний набір документів, як правило, паспорт. Необхідну інформацію буде автоматично вилучено з бази даних.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Переваги нової системи:
Економія часу: Відсутність необхідності збирати та надавати безліч документів значно скорочує час, що витрачається на оформлення соціальних виплат.
Зменшення бюрократичних процедур: Цифровізація процесів мінімізує кількість паперової роботи та взаємодій між громадянами та державними органами.
Підвищення прозорості: ЄІССС забезпечує прозорість процесу прийняття рішень щодо призначення соціальних виплат, знижуючи корупційні ризики.
Поліпшення якості обслуговування: Зосередивши увагу на взаємодії з громадянами, співробітники соціальних служб можуть приділити більше часу консультуванню та вирішенню індивідуальних проблем.
Для громадян України впровадження ЄІССС означає:
Зручність: Менше походів до державних установ, менше черг та бюрократичних зволікань.
Швидкість: Швидший розгляд заяв та призначення соціальних виплат.
Доступність: Можливість отримати соціальні послуги у будь-який зручний час, у тому числі онлайн.
Розвиток ЄІССС є одним із пріоритетів державної політики України. Надалі планується розширювати функціонал системи, інтегрувати її з іншими державними реєстрами та базами даних, а також запроваджувати нові цифрові послуги для громадян.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...