Мобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років: в ТЦК розповіли, що змінилося

Призов осіб у віці від 50 до 60 років здійснюється за письмовою згодою військових частин за спеціальним мобілізаційним розпорядженням, зазначили в ТЦК.

В Україні змінили правила мобілізації для військовозобов’язаних у віці від 50 до 60 років. Такі особи можуть бути призвані лише за спеціальним мобілізаційним розпорядженням. Про це в інтерв’ю Главреду розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало.

За його словами, процедура мобілізації зазначеної категорії військовозобов’язаних є абсолютно прозорою.

В ТЦК наголосили, що прямої заборони на мобілізацію військовозобов’язаних віком від 50 до 60 років немає. Призов даних осіб здійснюється за письмовою згодою військових частин спеціальним мобілізаційним розпорядженням і стосується переважно підрозділів, які не мають спеціальних вимог до військовозобов’язаних.

“Тобто не до військово-штурмових військ, а до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту (ДСПТ)”, – додає Сергій Монукало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголошує, що такі військовозобов’язані проходять військово-лікарську комісію для визначення придатності, після чого з ними працюють рекрутери відповідних частин та проводяться співбесіди у ТЦК. За результатами цих етапів їм оформлюють відношення до частини та призначають відповідну військову спеціальність.

“Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона нікуди в іншу частину чи на іншу спеціальність не поїде”, – резюмував начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало.

Мобілізація в Україні – останні новини за темою
Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Україна поточними темпами мобілізації компенсує лише втрати у бригадах, але призов 20-річних військовозобов’язаних не розглядається, повідомив Вадим Івченко, член Комітету з питань нацбезпеки.

Водночас Валерій Залужний, колишній головнокомандувач ЗСУ і теперішній посол у Великій Британії, висловив думку, що немає потреби знижувати мобілізаційний вік, оскільки категорія 18-25 років є майбутнім України, і цей крок можливий лише в крайніх випадках.

З 2 жовтня в Україні почали діяти нові правила бронювання військовозобов’язаних. Тепер підприємства не можуть бронювати працівників, які не оновили свої дані до 16 липня 2024 року, порушили правила військового обліку або перебувають у розшуку. Це прописано в постанові Кабміну № 1125 від 1 жовтня 2024 року.

Саша

Recent Posts

“Штрафи для пенсіонерів, пенсія зменшиться з 1 листопада”: літні люди не чекали жорстких заходів, цю групу покарають

Пенсійний фонд застосовує штрафні санкції проти однієї з категорій українців пенсійного віку. Як інформує "Главред",…

6 години ago

Українці проти «зимового» часу: петиція на сайті президента набрала необхідні голоси

Йдеться про вимогу ветувати законопроєкт про скасування «літнього» часу Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського…

20 години ago

Заморозки, дощі та ураганний вітер: синоптик уже сьогодні закликають бути обережними

Осінь - це час змін та підготовки до зими. І як би нам не хотілося…

22 години ago

Червоний рівень “драконитиме” країну: магнітні бурі на вихідні, 12-13 жовтня

Буря може мати помітний вплив на техніку та здоров'я чутливих людей. Центр прогнозування космічної погоди…

23 години ago

“Лячна негода, заморозки очікуються вже цієї ночі”, українцям варто готувати теплий одяг

Найближчим часом на території України синоптики прогнозують заморозки. Про це повідомляє Гідрометцентр. Крім того, гідно…

1 день ago

“Справедлива мобілізація”: у Третій штурмовій бригаді відреагували на рейди ТЦК

За словами Максима Жоріна, справедлива мобілізація має саме такий вигляд – коли не тільки з…

1 день ago