Вдарять заморозки -3 і будуть сильні дощі: які області України накриє похолодання

Через територію України у вихідні буде повільно просуватися холодний фронт, який принесе з собою дощі з грозами і зниження температури повітря.

Погода в Україні у вихідні, 12 і 13 жовтня, стане суттєво холоднішою у багатьох областях. Дощі пройдуть у всіх регіонах країни, а температура повітря суттєво знизиться.

Таким прогнозом погоди поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він попередив, що у вихідні через нашу країну повільно просуватиметься холодний фронт із заходу на схід. Тому будуть йти помірні, а часом і значні дощі й буде істотне зниження температури повітря.

У центральних і південних областях дощі будуть супроводжуватися грозами і поривчастим вітром.

У неділю вночі в західних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0…-3 градуси.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в Україні 12 жовтня
У західних областях
У західних областях вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Вночі та вранці можливий туман. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, вдень +12…+17. У Карпатах вночі 0…+5 градусів, вдень +7…+12.

У північних областях
У північних регіонах очікується похмура та дощова погода протягом всієї доби. Подекуди опади можуть бути значними. Вітер південно-східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря протягом доби +11…+16 градусів, у Сумській області вдень місцями +16…+21.

У центральних областях
У центральних регіонах подекуди пройдуть помірні дощі, можливі грози. Вітер південно-східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+17 градусів, вдень +15…+20 градусів, на Дніпропетровщині +18…+23.

На півдні України
У південній частині України та у Криму пройдуть дощі, часом значні. Подекуди можливі грози. Вітер вночі південний, 5-10 м/с, вдень північно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі становитиме +14…+19 градусів, вдень +17…+22, у Криму та Приазов’ї +22…+27 градусів.

У східних областях
У східних областях прогнозується тепла та суха погода, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +9…+14 градусів, вдень +20…+25.

Погода в Україні 13 жовтня
У західних областях
У західних областях переважно без опадів, лише у другій половині дня та ввечері місцями пройдуть дощі. Вночі та вранці очікується туман зі зниженням дальності видимості до 200-500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 градуси; вдень +13…+18.

У північних областях
У північних регіонах утримається нестійка та дощова погода, лише у Київській області буде переважно без опадів. Вітер переважатиме північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +9…+14.

У центральних областях
У центральних областях також утримається хмарна та дощова погода, лише у Черкаській та Кіровоградській областях без істотних опадів. Вітер переважатиме північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +10…+15.

На півдні України
У південних областях вночі та вранці місцями пройдуть дощі, часом з грозою, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 градусів, вдень +15…+20.

У східних областях
У східних областях вночі без істотних опадів, вранці та вдень очікуються дощі. Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах +8…+14 градусів.

Саша

Recent Posts

“Штрафи для пенсіонерів, пенсія зменшиться з 1 листопада”: літні люди не чекали жорстких заходів, цю групу покарають

Пенсійний фонд застосовує штрафні санкції проти однієї з категорій українців пенсійного віку. Як інформує "Главред",…

4 години ago

Українці проти «зимового» часу: петиція на сайті президента набрала необхідні голоси

Йдеться про вимогу ветувати законопроєкт про скасування «літнього» часу Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського…

18 години ago

Заморозки, дощі та ураганний вітер: синоптик уже сьогодні закликають бути обережними

Осінь - це час змін та підготовки до зими. І як би нам не хотілося…

19 години ago

Червоний рівень “драконитиме” країну: магнітні бурі на вихідні, 12-13 жовтня

Буря може мати помітний вплив на техніку та здоров'я чутливих людей. Центр прогнозування космічної погоди…

20 години ago

“Лячна негода, заморозки очікуються вже цієї ночі”, українцям варто готувати теплий одяг

Найближчим часом на території України синоптики прогнозують заморозки. Про це повідомляє Гідрометцентр. Крім того, гідно…

1 день ago

“Справедлива мобілізація”: у Третій штурмовій бригаді відреагували на рейди ТЦК

За словами Максима Жоріна, справедлива мобілізація має саме такий вигляд – коли не тільки з…

1 день ago