facebook

Нічний ракетний удар США по Сирії: висновки для Світу та України

«Війни не буде, але буде така боротьба за мир, що каменя на камені не залишиться», – сьогодні вночі ця приказка часів Холодної війни знову стала глобальним трендом.


Нічний ракетний удар США по Сирії – це ще не початок чогось подібного на Корею, В’єтнам або Афганістан часів протистояння Америки та Совєтів. Це просто сигнальний постріл, який почув увесь світ і побачив: Америка повернулася, вона готова діяти швидко та ефектно. Про ефективність поки говорити зарано. Подивимося.
Росія не лише почула постріл, а й відповіла залпом жорстких слів з «Градів» та одним снайперським пострілом – припиненням дії Меморандуму з США про запобігання інцидентам та гарантування безпеки польотів авіації у ході операції в Сирії.
На практиці це означає, що тепер над Сирією американці та росіяни літають як хочуть і стріляють, куди вважають за потрібне. Постріл так собі, але сигнал очевидний – Росія не боїться подальшої ескалації.
Власне, для Росії чим більше контрольованого кіпішу, тим краще. Лише в хаосі Москва може тримати в тонусі свій народ і союзників та шукати щастя в нових комбінаціях.
Однак, тепер Путін має враховувати, що Трамп може дати гучного ляпаса, якщо буде потрібно. І це добре. Але тепер Путін також отримав привід «мочити» Трампа і виправдовувати свої агресивні дії. І це погано.
Іран, Північна Корея та низка інших держав зрозуміли, що гратися все ще можна, але треба бути обережнішими і залишати собі шляхи відходу.
Ті, кого прийнято називати «Західний світ», зрозуміли, що Америка повернулася. І зітхнули з полегшенням. Самі-то вони нічого реального у військовій сфері зробити не можуть. Хіба що висловити занепокоєння.
Україна теж має зробити свої висновки. Плануючи будь-які дії щодо України, насамперед на Донбасі, Росія враховуватиме, що Трамп – це не Обама. Однак наше майбутнє все одно залежить лише від нас.
Щоб перемогти, нам потрібно зміцнювати армію і все, що стосується питань жорсткої безпеки. Нам також потрібно продовжувати реформи і ставати сильнішими.
Якщо ви запитували себе, що ж означає це гасло “Make America Great Again”, то нічний політ ракет «Томагавк» – це одна з основних відповідей. Источник: http://ua.censor.net.ua/b5716

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...