facebook

Як відставка Гонтаревої вплине на курс долара

Після відставки голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревої очікуються невеликі коливання курсу долара. Таку думку в коментарі “Сегодня” висловив старший аналітик ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

“Однак, в цілому, відзначаємо значний прогрес знижувальні ризики для курсу, не пов’язані з відставкою, які також можуть бути реалізовані”, – уточнив Шевчишин.

За його словами, будь-яка зміна в правлінні центрального банку, так чи інакше, впливає на ситуацію на фінансовому ринку. “Навіть якщо немає прямого впливу, то змінюються усталені комунікації всередині регулятора і між учасниками ринку і новим головою”, – пояснив Шевчишин.

Експерт додав, що існує перехідний період входження нового керівника, вибудовування комунікацій.

“Це все формує деяку невизначеність і призводить до коливань ліквідності системи. В результаті, зміна ліквідності призводить до зміни ситуації на валютному ринку. Невелика ін’єкція ліквідності – і курс може піти вгору, і навпаки – вилучення ліквідності зміцнить курс і стримає спекулянтів. Також потрібно вибудовування відносин з кредиторами. У цей період навряд чи варто розраховувати на кредитування “, – упевнений Шевчишин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку курс долара впав на 5-7 копійок. Станом на 16:00 торги завершувалися котируваннями 26,88 – 26,93 грн/дол.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...