facebook

7 ознак ваших здорових та щасливих стосунків

Декілька експертів розповіло, що на їхнє думку формує щасливі стосунки в парі.

Про це розповіли на The Huffingtonpost, пише 24канал

Ви смієтесь нас власними помилками та проблемами разом

Психолог Райан Хоуз зазначає, що це не стосується зневажливого сміху, що створює відчуття якоїсь переваги над іншою людиною, адже це з часом може завдати серйозної шкоди вашим відносинам.

“Я говорю про те, коли люди можуть навіть до болю в ребрах сміятися один з одного; пригадувати спільні улюблені моменти фільмів; журитися і сміятися над поганими рішеннями, які вони зробили в минулому; та час від часу відверто зізнаватися у своєму егоїзмі”, – розповіла експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ви проявляєте свою любов кожного дня в дрібницях

Це турбота вимірюється не лише дорогими щоденними подарунками та забаганками. Будь-які дрібниці, враховуючи смачну ранкову каву та побажання гарного дня та легкої роботи, вже створюють свій позитивний фон. Коли ви навчитесь проявляти ці турботливі жести у простих речах, це згодом переросте у корисну та приємну звичку.

“Займатися коханням легко. Любити щодня – не завжди. Потрібно постійно показувати своєму партнеру те, що ви про нього турбуєтеся, дбаєте, цінуєте”, – розповів терапевт Курт Сміт, який спеціалізується в області консультування чоловіків

У вас однакова орієнтація на цінності

Як радить професор розвитку людини в Корнельському університеті Карл Піллемер, що хорошою ознакою є те, що ваші основні цінності тісно синхронізовані. Дослідження показують, що чим більше партнери залучені до спільного вирішення ключових життєвих питань, то у них більше шансів на те, що вони житимуть разом все життя.

“Ось чому на початкових етапах відносин потрібно мати серйозну “дискусію про цінності”. Це базова орієнтація на те, що для людини є найважливішим. І це навряд чи зміниться”, – додає профессор.

Ви не даєте один одному підстав для підозр

Навчіться сприймати будь-які недоліки та непорозуміння як платформу для якихось підозр. Навіть якщо ваш партнер зробив щось, що здається вам неправильним, до прикладу , прийшов пізно вночі, краще думайте, що його наміри хороші та він зробив це ненавмисно.

“Замість того, щоб шукати винних, ви обговорюєте з партнером те, що відчуваєте. І тоді дивитесь, чи можна змінити ситуацію в майбутньому. Але якщо це ніяк не можна змінити і вас це категорично не влаштовує, задумайтеся, чи так стосунки вам підходять”, – розповіла експерт з питань с…у і автор книжки “Making Love Real” Селеста Хіршман.

Ви не ведете рахунок, хто кращий в стосунках

Психолог Райан Хоуз доповнює, що будь-які речі, що робляться в стосунках, не повинні бути виведені на рахунок. В ідеалі, у стосунках партнери роблять щось для іншого з любові, не чекаючи нічого взамін.

Адже всі проблеми починаються тоді, коли звучать фрази, до прикладу, “А що ти не робиш для мене?” і партнери починають “діставати з рукава” оціночні картки: “Я помив посуд п’ять разів на минулому тижні” або “Ти зустрічався(лася) з друзями п’ять разів, а коли я останній раз гуляв(ла)?”.

“Замість того, щоб вести рахунок і чекати, поки партнер зробить щось потрібне для вас, чому б просто не спитати про те, що ви хочете, та отримати позитивні емоції взамін. Наприклад: “Я знаю, що ми обидва ненавидимо мити посуд, але як щодо того, аби ми чергували неділі?”, – радить психолог Хоуз.

Ви разом вирішуєте проблеми, замість того, щоб їх уникнути

Терапевт Курт Сміт також зазначає, що вміння вирішувати проблеми “на здорову голову” – це вірна ознака гарних відносин. Проблеми завжди були частиною життя і не повинні розглядатися як щось погане, чого потрібно уникати.

“Вони можуть давати можливість для росту і зміцнити зв’язки, зобов’язання один перед одним. Потрібна мужність, щоб вирішувати проблеми, але нагорода – це більш сильні та безпечні стосунки”, – розповідає терапевт Сміт.

Кожен з вас бере відповідальність за свої помилки

Ще однією важливою ознакою щасливих відносин є те, що кожен партнер бере на себе відповідальність за напругу та спокій у стосунках.

Уявіть собі, що одна людина говорить: “Я знаю, коли я дійсно засмучений, я переслідую тебе, і це може тебе “душити”. А потім інший каже: “Так, може, але я знаю, що іноді можу закритись, і це може тебе лякати”. Це і є відносини, які можуть довго тривати”, – підсумовує співавтор книжки “Making Love Real” Даніель Харел.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...