Categories: Культура

Кожен українець повинен долучитися до поширення української мови в Інтернеті

Всім відомо, що в нас час найпопулярнішими ресурсами в мережі являються так звані соціальні мережі – інтернет-ресурси, які дозволяються користувачам оперативно спілкуватися та ділитися інформацією. Окрім звичайних соцмереж, таких як Фейсбук та Вконтакті, є ще трішки специфічні, наприклад, YouTube.

В останні роки YouTube набирає неймовірну популярність, практично всі, кому не лінь, пробують себе в цій ніші, адже тут є необмежені можливості для будь-кого. Однак, всі, але не україномовні користувачі. Український сегмент розвивається лише російською мовою, українська ж – практично стоїть на місці. Ми взяли для прикладу одну з найпопулярніших гілок на YouTube – комп’ютерні ігри. І що ми виявили – україномовна спільнота тут практично відсутня.

Так, існують «старожили», які давно намагаються щось зробити, але вони не користуються популярністю, оскільки користувачі не цікавляться українською мовою, тому вони з часом кидають цю справу. Із «свіжих» можна виділити канал в даній відеомережі Let’s Play українською, який регулярно оновлює свій контент, додаючи щодня, нові відео. Однак, чи довго він проіснує, адже люди не шукають україномовні канали, а без користувачів пропадають і канали, оскільки, для кого витрачати свій час і сили?

Маються на увазі активні та популярні ютубери, які просуваються не лише свої країну, але і мову. Проаналізувавши цей напрямок, ми виявили, що україномовних каналів у цій гілці можна порахувати на пальцях. Тих же, які активно розвиваються свої канали та випускають регулярні відео, практично немає. Якщо порівняти з, наприклад, російськомовною спільнотою, то тут… немає що зрівнювати – це прірва. Отже, висновок простий – все впирається в те, що люди не цікавляться україномовним контентом, їм зручніше, цікавіше та просто природніше «жити» російськомовними каналами. Тому, все залежить від нас – буде активність від користувачів, будуть і ютубери, а як наслідок, буде додатковий напрямок в розвитку української мови.

Будемо сподіватися, що загаданий нами канал Let’s Play українською не втратить ентузіазму, а користувачі підтримають його і, в підсумку, це буде поштовхом для розвитку всього сегменту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Джерело – http://artnews.in.ua/

annashchesna

Recent Posts

По доларах та євро будуть нові правила: НБУ готує масштабні зміни

НБУ готує масштабні зміни Національний банк нарешті почув бізнес. 25 квітня регулятор анонсував наймасштабніший пакет…

1 годину ago

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

12 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

13 години ago

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та…

15 години ago

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

17 години ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

20 години ago