facebook

Одну з країн Європи спіткає бідність: дослідження

За період 2002-2015 рр. кількість бідняків в Данії зросла більш ніж в 2 рази. На думку аналітиків, це збільшення було викликано головним чином скороченням соціальних виплат і фінансової підтримки іммігрантам на початку 2000-х рр. Про це повідомляє immigrant.today.

Економічна рада трудового руху Данії Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (ECLM) провела аналіз, спираючись на дані офіційної статистики (Statistics Denmark), і дійшла невтішного висновку, що загальне число датчан, які живуть в злиднях, більш ніж подвоїлася за останні роки – з 18 650 в 2002 році до 44 141 в 2015 році.

Згідно з офіційними статистичними даними, значний стрибок числа бідних (на 10%) стався з 2014 по 2015 ріку. Керівник аналітичного відділу ECLM Йонас ши-тцу Юуль (Jonas Schytz Juul) заявив, що це збільшення було викликано головним чином скороченням соціальних виплат (kontanthjælp) і фінансової підтримки іммігрантів на початку 2000-х рр. І хоча на початку 2010-х рр. уряд Данії скасував це урізання допомоги іммігрантам, рівень бідності в Данії продовжує зростати. За визначенням ECLM, вважається, що людина живе в бідності, якщо вона протягом 3-х років поспіль заробляла менше 50% середнього доходу в Данії, не є студентом і має заощадження в розмірі менше 100 000 крон (14 300 долл. США).

«Молоді люди, які не йдуть здобувати освіту, стають все біднішими», – зазначив Юуль.

Оскільки дані доступні тільки до 2015 року, то поки неможливо побачити наслідки більш пізніх обмежень на соціальну підтримку:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– новий ліміт на виплати по соціальному забезпеченню (kontanthjælpsloft),

– так зване правило «225 годин», які потрібно опрацювати з метою збереження права на соціальні виплати,

– подальше скорочення соціальної допомоги біженцям (integrationsydelsen).

 

Юуль написав на своїй сторінці в Твіттері, що kontanthjælpsloft, який істотно знижує доходи неповних сімей, призведе до «значного збільшення дитячої бідності в найближчі роки». Представник лівої партії Venstre Louise Schack Elholm (Луїзі щак Ельхольм) сказала, що цифри не обов’язково показують збільшення проблеми.

«Причина може полягати в тому, що все більше людей працюють на себе і мають більш низький дохід в перший рік», – заявила Ельхольм. Однак статистичні дані Данії показують, що в період з 2008 по 2015 рік кількість самозайнятих скоротилося на 5%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...