facebook

Всесвітньо відомий українець стане п’ятим володарем престижної премії

Соліст найвідомішого цирку світу Cirque du Soleil українець Віктор Кі отримає “Премію за довічне досягнення у мистецтві цирку”. За всю історію існування Європейської циркової асоціації цю премію присуджували 4 рази.

Чоловік родом з міста Прилуки Чернігівської області. Переїхав до США на початку 1990-х після того, як виграв срібну медаль на міжнародному цирковому фестивалі в Парижі. Віктор Кіктєв, сьогодні жонглер-еквілібрист Віктор Кі входить до трійки найкращих у світі, – повідомляє журнал “Разом”.

Кіктєв 15 років пропрацював у трупі найкращого у світі канадського цирку Cirque du Soleil. Залишив його, коли дізнався, що “Цирк сонця” їде на гастролі до Росії. Влітку 2016-го Віктор Кі тріумфально виступив на конкурсі “В Америці є таланти”.

Президент США Дональд Трамп був вражений виступом Віктора на шоу в Нью-Йорку. Він посприяв швидкому отриманню ним імміграційної карти. Зараз Віктор Кі живе у Швейцарії, гастролює світом, збирає аншлаги у величезних залах.

“Мені не хотілося, щоб мої знайомі, діти моїх знайомих покидали свою країну, щоб робити десь кар’єру, – каже Віктор Кі, – Я приклад того, що не має відбуватися в майбутньому. Нічого поганого в своїй кар’єрі не бачу, але є негативний факт, що я не затребуваний вдома”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Батьки Віктора – музикант і танцівниця. Завдяки їм він вирішив зробити акробатику своєю професією і пов’язати майбутнє з цирком. 1994 року він став першим артистом незалежної України, що виграв срібну медаль і премію Едуадо Распіні, найпрестижнішого Міжнародного фестивалю цирку Cirque de Demain у Парижі. У 2014 році він передав на потреби української армії $60 тис. Їздив по США, перед глядачами розказував про Україну та її біди. Там же, на виступах, збирав гроші на потреби армії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...