facebook

“Інтер Медіа Груп”: квоти завдадуть шкоди українському ТБ

Законопроект про введення мовних квот на українському телебаченні порушує права людини, вносить розкол у суспільство і завдасть шкоди ТБ.

Про це заявили в “Інтер Медіа Груп”.

“Ми також категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, крім української. І питання не в ставленні до мов – української чи російської. Питання в ставленні до прав людини. Цей закон порушує права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною. А також він порушує права носіїв інших регіональних мов, яких, крім російської, в Україні 17. Крім того, цей закон вносить розкол у суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію”, – говориться в повідомленні.
Також наголошується, що закон про мовні квоти “не сприяє розвитку українського телебачення”, а завдасть серйозної шкоди.

“Неможливо в потрібному обсязі створити якісний контент українською мовою або в такому ж обсязі зробити якісний дубляж – значить, погіршиться якість телевізійного продукту українською мовою. Обсяг українського телевізійного ринку не дозволить створити якісний різножанровий україномовний продукт в обсягах, яких вимагає цей закон”, – додали в “Інтер Медіа Груп”.

Крім того, в прес-службі заявили, що “російська мова – одна зі світових мов”, якою “мільйонними тиражами видана навчальна і художня література, знято безліч якісних фільмів”.
“Не можна позбавляти український доступу до такого важливого ??контенту”, – наголошується в заяві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляв “Обозреватель”, 23 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект про введення мовних квот на українському телебаченні. Президент України Петро Порошенко дав зрозуміти, що повністю підтримує нововведення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...