Categories: Здоров'я

Пам’ятка жінкам: що потрібно зробити одразу після сексу

Думка фахівців в області жіночого здоров’я.


Хороша гігієна завжди повинна бути правилом, а не винятком, особливо після статевого контакту. Секс може принести безліч нових бактерій, які згубно впливають на піхву. Сечовипускання після сексу – це не єдине, що ви повинні зробити, щоб застерегти себе від неприємностей зі здоров’ям.

Експерти в області гінекології назвали кілька речей, які жінки повинні обов’язково виконувати після статевого акту.

1. Дезінфекція милом і водою

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сексуальні змаски і бактерії на пальцях, в роті і прямій кишці можуть збільшити ваші шанси на розвиток молочниці або бактеріальних інфекцій. Медики рекомендують використовувати не ароматичне мило для вашої “леді”. Внутрішня чистка не потрібна: у піхви свій внутрішній цикл мийки, який зберігає його в чистоті та збалансованості.

1

2. Поніжитися у ванній

Крім того, що ви відчуваєте себе як розпещена сексуальна королева після статевого акту, ваша піхва в цей час потребує зволоження. Прийміть ванну з додаванням ефірних олій, які призначені для зволоження всього тіла в цілому. Це знизить ризик отримати подразнення, заспокоїть ваше тіло і жіночі органи після інтимного зв’язку.

3. Вода

Ви напевно помічали, що після сексу у вас пересихає в роті, іноді навіть помітна сухість рук і шкіри тіла. Це означає, що ви втратили запаси води, які потрібно в терміновому порядку відновити. Іноді сухість відчувається під час статевого акту, тому краще заздалегідь запастися пляшкою чистої води.

4. Продукти-пробіотики

Так, саме після статевого акту вам потрібно їсти. Йогурт, соєві боби, молочні продукти, кукурудзяні пластівці, крупи, хліб, квасоля, горох, артишок, аспарагус, плоди баобаба та інші ферментовані продукти мають ті ж корисні бактерії, які потребує ваша піхва. Включення в звичку перекушувати ці продукти після сексу допоможуть поповнити корисні бактерії організму.

5. Одяг

Після того, як ви будете свіжими і чистими після статевого акту, необхідно змінити нижню білизну. Уникайте нейлонової білизни і облягаючої піжами, які можуть сприяти зростанню бактерій.

PS-A2102

annashchesna

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

26 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago