Categories: Події

Критичні роки в сімейному житті: психологи визначили «небезпечні» періоди

У сімейному житті, як і у будь-якої живої істоти, є вік, який в свою чергу має свої переваги і недоліки.


Якщо знати заздалегідь, де ховається небезпека, є можливість обійти її стороною, особливо, якщо це бере до відома кожен з подружжя. Фахівці з питань сім’ї та шлюбу, розглянувши проблеми безлічі пар в різні періоди спільного проживання, визначили ряд закономірностей. Так, було встановлено, що перші критичні ситуації розвиваються вперше вже на 6-му тижні сімейного життя. Наступні кризи відносин відзначаються в 8 місяців, 2,5 року, 4, 7 і 12 років. Дані періоди тому і називаються критичними, тому що в саме в ці моменти руйнується більшість сімей. Розглянемо їх більш детально.

6 тижнів – це початок дорослішання. Новоспечена дружина раптом виявляє, що її чоловік зовсім не та людина, якою вона його вважала раніше. Практично завжди настає момент, коли розбиваються рожеві окуляри, і замість «прекрасного принца» раптом з’являється примітивний «Лускунчик». Подібним обставинам можуть сприяти різні фактори – від невірного дотик в ліжку, до його непідробного захоплення якоюсь дівчиною з ногами «від вух». Чи залишиться після цього любов? Все залежить від того, наскільки ви помилялися на його рахунок, і чи згодні ви надалі продовжувати спільне проживання.

 

8 місяців – «битовуха». У цей момент, один з подружжя починає розуміти, що інший приймає його з усіма перевагами і недоліками. Якщо ваш шлюб вдалий, то відносини в цей період стають міцнішими. Але якщо ви морально не готові ділити з коханими не лише свята, а й будні, то ваш шлюб приречений. Рутина засмоктує. Імовірність, що один з подружжя, в боротьбі проти цієї самої рутини, прийде до висновку, що пора розлучатися, досить велика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2,5 роки – «любов на відстані». На даному етапі починає помітно слабшати сексуальний потяг. Але перше серйозне охолодження не є показником, що розлучення не за горами. Щоб привнести новизни в інтимні стосунки слід заново один одного полюбити! Для здійснення подібного потрібно періодично проводити час далеко від партнера. Різні друзі, справи, свята, проведені порізно, дадуть можливість вам відкрити одне в одному нові грані.

4 роки – «хитке гніздечко». Найчастіше кожна пара має спільну дитину, і в цей період вона забирає у них весь вільний час. Відповідно, батьки починають шукати собі нове заняття. Нерідко пари розлучаються якраз в цей момент, щоб… зробити ще одну дитину, але вже з іншим партнером.

7 років – «бермудський трикутник». Цей критичний період до сих пір не вивчений до кінця. Існують безліч суперечок щодо цього питання. Медичні фахівці впевнені, що кожні сім років у людини здійснюється свого роду оновлення організму. Можливо, що і людська психіка після закінчення цього терміну вимагає новизни у всьому, включаючи особисті уподобання.

Після 12 років – «остання небезпека». Зради, життєві перипетії, удари долі, безгрошів’я, криза відносин… Здається, що все що можна було пережити ви вже пережили. Так чому ж багато хто після дванадцяти років спільного життя раптом, ні з того ні з сього, подають на розлучення? Адже навіть приводу для розставання, здавалося б, немає. Але хтось раптом починає думати: – «І так буде завжди? І саме про це життя я мріяв, цього прагнув?». Жінки заздрять більш самодостатнім подругам, чоловіки відчувають, що ще не реалізували свій потенціал. Цей період можна назвати кризою середнього віку. Цілком ймовірно, що їх у вас буде ще дуже багато, особливо якщо ви переживете цей період. Криза середини життя – по праву вважається найбільш небезпечною і найбільш складною.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

4 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

7 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

7 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago