facebook

Нацбанк заблокував гроші київського «Динамо» у «ПриватБанку»

Київський ФК «Динамо» втратив доступ до кредитних траншів у «ПриватБанку», що були основним джерелом його фінансування. Тому клуб заявив, що не має змоги виплатити зарплату працівникам за травень, через блокування своїх коштів. Про це повідомляє офіційний сайт «Динамо».

Київський клуб заявив, що 15-16 червня 2017 року «ПриватБанк» повторно зупинив надання клубу траншів, які гарантуються за депозитом.

Через блокування коштів динамівці не можуть виплатити зарплати за травень, а також розрахуватися за роботи з реконструкції стадіону «Динамо» імені Лобановського.

Водночас, відомо, що «ПриватБанк» пояснює свої дії забороною Нацбанку на операції з особами, які внесені до переліку пов’язаних з попередніми акціонерами. Хоча у клубі стверджують, що не пов’язані з екс-акціонерами та мають відповідне судове рішення.

До слова, близько 2000 активів націоналізованого «ПриватБанку», у тому числі гірськолижний курорт «Буковель», продадуть на державному аукціоні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У грудні 2016 року голова Нацбанку України Валерія Гонтарєва повідомила, яким чином гірськолижний курорт «Буковель» став активом «ПриватБанку». За її словами, під час кризи 2014-2015 років банк звертався за рефінансуванням до НБУ. Нацбанк тоді поставив вимогу внесення ліквідної застави. Відтак «ПриватБанк» заставив, за словами Гонтарєвої, гірськолижний курорт «Буковель» та літаки МАУ. Далі НБУ змусив акціонерів це майно поставити на баланс фінансової установи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...