facebook

“До біса папірці!”: колишній IT-директор “ПриватБанку” викладе у відкритий доступ код сервісу “Папка”

Кожна компанія і приватна особа можуть завантажити код і встановити на своїх серверах.

Колишній директор IT-департаменту “Приватбанку” Дмитро Дубілет викладе у відкритий доступ код сервісу “Папка”. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Проект “Папка24” був запущений в минулому році. Цей сервіс дозволив компаніями та приватним особам обмінюватися один з одним документами в електронному вигляді, не витрачаючи грошей і часу на паперові документи і “мокрі” підписи/печатки. “Фактично, ми схрестили Gmail і українську ЕЦП”, – зазначив Дубілет.

Після націоналізації “ПриватБанку” Дмитро Дубілет думав, що далі робити з проектом. І в підсумку вирішив викласти код сервісу у відкритий доступ.

“Я оголошую про те, що весь софт “Папка” переходить в режим open-source. Це означає, що ми публікуємо код у відкритому вигляді і даємо повне право кому завгодно на використання його де і як завгодно. Будь-яка організація або приватна особа зможе завантажити код “Папки” та встановити на своїх серверах. Можна буде розфарбувати цей продукт в свої кольори, виставити в Інтернет під своїм брендом… загалом, робіть з ним, що хочете”, – написав Дубілет.

“Електронні документи — це не просто питання зручності. Якщо хоча б половина документів перейде в електронний вигляд, то позитивний економічний ефект для України вимірювався б відсотками ВВП”, – зазначив Дубілет.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, команда iGov, членом якої є Дмитро Дубілет, заявляла, що

В iGov готові створити значно дешевшу і справну альтернативу сайту подання е-декларацій
готова створити систему для онлайн-подання декларацій з бюджетом до 7 млн грн. “На створення системи, яка не працює, виділили 27 млн гривень. Уряд оголосив, що готовий витратити на неї до 100 млн грн. Публічно заявляю, що команда iGov готова створити систему з бюджетом до 7 млн грн (включаючи всі серверні потужності). Все, що перевищить цю суму — за мій рахунок”, – казав Дубілет.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...