facebook

Британія оприлюднила деталі плану щодо статусу громадян ЄС після Brexit

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила деталі плану щодо статусу громадян ЄС після Brexit, заявивши, що уряд працюватиме над тим, щоб надати їм здебільшого ті самі права, як і в британських громадян.


Про це повідомляє Reuters.

“Я хочу запевнити, що, згідно з цим планом, жодного громадянина ЄС, який зараз легально перебуває у ЄС, не попросять залишити країну в момент коли Британія залишить ЄС. Ми хочемо, щоб ви залишились”, – сказала вона під час виступу в парламенті.

Як зазначає видання, в опублікованому на 15 сторінках документі детально пояснюється пропозиція Британії. У документі зазнається, що люди які вже проживатимуть в Британії протягом п’яти років на момент дати, яка ще буде визначена в майбутньому, зможуть отримати “осілий статус”, аналогічний до посвідки на постійне проживання. Тим же, хто прибув за менший період часу, буде дозволено залишитись до досягнення відповідного статусу.

“Статус, як правило, може бути втрачено, якщо людина не перебувала в Британії протягом більше двох років, якщо вона не має тут тісного зв’язку”, – повідомляє Reuters з посиланням на заяву уряду.
Як зазначається, у ЄС прохолодно сприйняли пропозицію британської прем’єрки. Головний переговорник від ЄС Мішель Барньє написав у Twitter, що мета ЄС щодо прав громадян – отримати той самий рівень захисту, що і за європейським законодавством.

“Потрібно більше амбіцій, ясності та гарантій, аніж у сьогоднішній позиції Британії”, – написав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...