facebook

Зі страхом в очах дітки розповіли як їх підняв у повітря і кинув додолу смерч (відео)

Рятувальники запевняють, що маленькі сміливці все робили правильно, тому й вижили. Четверо діток на Чернігівщині потрапили в епіцентр буревію. Злива з грозою застала їх далеко від дому, вітер збивав з ніг, виривав з рук речі, а град завбільшки з голубине яйце лишав на тілі синці, повідомляє ТСН.

8-річна Катя одразу починає плакати, як тільки згадує про буревій. Вітер підняв її у повітря і поніс, вона вже нічого не контролювала і не пручалася. Рідний брат зловив її за одяг.

“Її кинуло раз на землю, потом вона намагалася встати – і її підняло. Ну, на метр, не знаю, на півметра. Я її піймав, на руки схопив. У той момент вона була вже без свідомості”, – розповів Валентин Герасименко.

Діти не думали, що вітер спроможний на таке. Вчотирьох пішли купатися на ставок, було хмарно, але урагану ніхто не чекав. Потім побачили, до них наближається чорна хмара, почало гриміти. Діти одразу вимкнули мобільні телефони і почали тікати з водойми — все, як вчили батьки.

“Велосипед я вела, а тоді ми впали з Даником – важко було, зносило”, – розповіла жителька с. Березне Анастасія Гальцюк.

Саму Настю вітер кілька разів збивав з ніг, в неї розсічене коліно — у лікарні наклали 4 шви. Вона розповідає, що тоді навіть не зчулася, коли поранилася, бо на тіло сипалися величезні градини. Вчотирьох діти бігли до укриття. “Я побачив, що тут більш-менш можна якось упасти, щоб не так нас град лупив. Я спочатку Катю сюди поклав, а потом за Даню і за Настю, ми тут лягли, накрились рушниками”, – розповів Валентин Герасименко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Катя прийшла до тями, під кущем діти дочекалися допомоги від працівників цегельного заводу. Вони викликали швидку і додзвонилися до батьків.

“Вони, кажуть, побачили силуети. Дощ стоїть, і щось біжить. Чоловіки побачили. Забрали їх, дякую, закутали, підсушили”, – розповіла мама Анастасії Оксана Чудовська.

Поведінка дітей була правильною, кажуть фахівці. Шукати низину і ховатися під час смерчу та буревію — це єдиний порятунок, якщо негода застала у чистому полі. Рятувальники також радять обминати поодинокі дерева, бо під час грози ця схованка небезпечна.

“Треба знайти найнижчу точку – кювет, яма. На час цього пориву впасти на дно цієї ями і закрити обличчя. Якщо людину підняло в повітря, щоб падіння було не таким травматичним – згрупуватися”, – розповів перший заступник командира Київської служби порятунку Володимир Александров.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...