facebook

На акцію протесту в Стамбулі, яка тривала 3 тижні, вийшли десятки тисяч людей

Акція стартувала ще 15 червня, в Анкарі як “Марш справедливості” на підтримку арештованого депутата опозиційної партії НРП за розголошення державної таємниці.

Десятки тисяч людей взяли участь в акції протесту, яка пройшла в Стамбулі в неділю, 9 липня, пише DW. Цією антиурядовою демонстрацією завершився тритижневий “Марш справедливості”, організований опозиційною Народно-республіканською партією (НРП) в підтримку її заарештованого депутата Еніса Бербероглу, якого засудили до 25 років в’язниці за розголошення державної таємниці.

Акція протесту стала однією з найбільших з 2013 року, пише AFP. Представники опозиції заявили, що в стамбульському протестному заході взяли участь понад мільйон громадян. За даними CNN Turk, на місці проведення мітингу були дислоковані близько 15 тисяч поліцейських, однак про затримання або спробах зірвати протест не повідомлялося.

До цього учасники ходи пройшли близько 420 кілометрів від Анкари до Стамбула, де до них приєдналися місцеві жителі. У Стамбулі мітинг пройшов в районі Мальтепе, де й перебуває арештований депутат.

Еніс Бербероглу в червні був засуджений до 25 років в’язниці за розголошення пресі подробиць у справі про обшук вантажівок, що належать Національній розвідувальній організації (MIT) і прямували до Сирії з озброєнням. Бербероглу відкидає пред’явлені йому звинувачення. А президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинувачує партію, котра організувала марш, в підтримці терористичних угруповань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...