facebook

Це була безпрецедентна страта, – ЗМІ про свавілля “правосуддя” в Чечні

В ніч з 25 на 26 січня в Чечні відбулась таємна й масштабна страта людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацію, що вперто заперечують в Грозному.

Про це пише “Нова газета”, яка давно почала проводити власне розслідування у справах незаконних вбивств, тортур та переслідувань у Чечні людей з нетрадиційною орієнтацією. За даними видання, окремих громадян, яких затримували у різні дати, стратили в одну ніч, розвозячи різними цвинтарями. Там жертв поховали у наспіх виритих для цього могилах. Деякі місця поховань стали відомими для журналістів видання.

Видання робить висновок, що рішення щодо страти прийняли централізовано, але спонтанно. Хоча журналісти “Нової газети” зазначили, що саме так зараз і приймаються рішення у Чечні.

Попри те, що нашу інформацію підтвердили два джерела (в слідчому управлінні Слідчого комітету по Чечні та в адміністрації глави Чечні), ми не можемо стверджувати, що в ніч з 25 на 26 січня в Чечні відбулася безпрецедентна за своїми масштабами навіть для Чечні позасудова кара,
– наголосили журналісти.

Всього наразі журналістам відомо про 27 ймовірно вбитих після затримання правоохоронними органами, хоча, за їхніми даними, може йтися про 56 жителів Чечні. Тієї ночі усі затримані утримувалися в Грозному на території дислокації полку патрульно-постової служби поліції імені Героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...