facebook

Омелян назвав винних у зриві угоди з Ryanair

Аеропорт “Бориспіль” винний у зриві угоди з Ryanair, оскільки аеропорт з самого початку переговорів мав на меті заблокувати вхід лоукосту на український ринок.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, з першого дня процесу підписання угоди між аеропортом “Бориспіль” і Ryanair відбувався саботаж з боку аеропорту. Як доказ міністр приводить аеропорт “Львів”, який підписав вигідний контракт з компанією Ryanair. Такий же контракт пропонували і “Борисполю”.

Але мета аеропорту “Бориспіль” була інша – заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори. З першого дня було чітко зрозуміло, що йде повний зрив і саботаж угоди. Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга чи Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни,
– заявив міністр.

Омелян наголосив, що підписання договору з Ryanair, було б величезним кроком вперед для аеропорту “Бориспіль”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Переговорна позиція за Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту “Бориспіль” це, безумовно, був величезний позитивний крок вперед, тому що це б дозволило акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послуг, як це практикується в усьому світі”, – додав він.

Нагадаємо, планувалося, що з жовтня 2017 року українці також зможуть подорожувати найдешевшим європейським лоукостом Ryanair. Літаки ірландської авіакомпанії планували здійснювати рейси з аеропортів Києва та Львова до низки європейських країн за досить привабливими бюджетними цінами.

10 липня стало відомо, що відомий ірландський лоукостер Ryanair може оголосити про скасування авіапольотів в Україну. Згодом на офіційному сайті авіакомпанії Ryanair зникла можливість придбати квитки з України у країни Європи і назад.

Ввечері, 10 липня, на офіційному сайті лоукосту з’явилося повідомлення про те, що Ryanair йде із України через недотримання раніше досягнутої угоди із Міністерством інфраструктури України та посадовцями аеропорту “Бориспіль”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...