facebook

Патрульна поліція проведе спецоперації для “вилову” п’яних водіїв

Днями у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6679.

Серед іншого ним пропонується пропонується дозволити патрульній поліції проводити спецоперації для “вилову” п’яних водіїв. Для таких рейдів навіть передбачено появу нового дорожнього знака.

 

Планована схема облаштування “пасток” така: поліцейські визначають зону проведення спецоперації, виставляючи спеціальні тимчасові знаки. В’їжджають на цю територію машини автоматично потрапляють під тотальний контроль – зупинити і перевірити на алкоголь можуть будь-кого.

Цитата:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У зоні дії спеціального знака патруль зможе перевіряти будь-які машини, в тому числі – транзитно проїжджаючі. Нескладно здогадатися, що в разі прийняття цієї норми, такими знаками можуть заставити квартали з популярними ресторанами та нічними клубами”, – зазначив юрист ЮФ Ario Вадим Динник.

Водіїв заспокоюють: секретності і “засідок в кущах” не буде: дати і місце перевірок стануть повідомляти на сайті Нацполіціі, в ЗМІ та в соціальних мережах.

Юристи ж підкреслюють, що право приймати рішення про встановлення знака та перевірки водіїв в тому чи іншому місці пропонується надати одноосібно начальникам підрозділів патрульної поліції, що відкриває широкі можливості для побудови корупційних схем. Адже нескладно спрогнозувати, що власники елітних закладів, де відпочивають VIP-клієнти, будуть всіляко намагатися захистити своїх гостей від непотрібних клопотів, в тому числі, підкуповуючи поліцейських.

А ось якщо водій, побачивши “п’яний” знак, не захоче в’їжджати в зону його дії, а, наприклад, розвернеться, це його не врятує. Патруль зможе його зупинити і перевірити на алкоголь. Будь-які ознаки сп’яніння – невиразна мова, почервоніння очей, неадекватна поведінка, хитка хода тощо. – дозволять поліції настояти на огляді, в тому числі із застосуванням технічних засобів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...