facebook

Родичі жертв катастрофи МН17 протестують біля посольства РФ у Гаазі

Родичі загиблих у катастрофі Boeing МН17 у неділю проводять “тихий протест” перед посольством Російської Федерації у Гаазі.
Про це повідомляє нідерландський суспільний мовник NOS.

Як зазначається, родичі звинувачують Росію у перешкоджанні встановленню правди щодо катастрофи МН17.

Близько 15 родичів встановили перед будівлею посольства РФ у Гаазі меморіальну лавку з текстом “Чекаємо на встановлення відповідальних та повну ясність”. Зокрема, родичі вказують на низку перешкод, які здійснює Росія слідству щодо МН17: блокування трибуналу ООН, приховування свідків, відмову надати правдиву інформацію та представлення інформації, яка є демонстративно неправдивою.

Як повідомлялося, 17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв – громадяни Нідерландів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У вересні минулого року Міжнародна спільна слідча група оголосила перші результати розслідування катастрофи Boeing МН17, підтвердивши, що ракетний комплекс “Бук”, з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

Два роки тому Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у збитті пасажирського літака рейсу МН17. Однак на засіданні Радбезу ООН Росія наклала вето на відповідну резолюцію.

Минулого тижня уряд Нідерландів оголосив, що країнами, котрі входять до Міжнародної спільної слідчої групи (Австралія, Бельгія, Малайзія, Україна та Нідерланди) було прийнято рішення, що судовий процес проходитиме у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Кримінальне розслідування збиття Boeing МН17 триває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...