facebook

У Британії колишній гей-офіцер армії відсудив пенсію своєму чоловіку

У Великій Британії колишній офіцер кавалерії 65-річний Джон Уокер домігся того, щоб його партнер у гей-шлюбі отримав ті ж права на пенсію, що і дружина в гетеросексуальних стосунках.

Чоловік виграв справу у Верховному суді у середу, 12 липня, пише The Independent.

У 2015 році Уокер зазнав поразки у апеляційному суді. Тоді судді постановили, що його вимога не може бути задоволена, оскільки закон про громадянські партнерські відносини був поширений на геїв пізніше.

Уокер і його чоловік разом з 1993 року.

Закон про громадянське партнерство 2004 року набрав чинності 5 грудня 2005 року. У січні 2006 року пара уклала договір про громадянське партнерство, який пізніше було переоформлено на шлюб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уокер пішов у відставку після 20 років служби, і всі ці роки зробив ті самі внески до пенсійної системи, що і його гетеросексуальні колеги.

У середу судді Верховного суду таки винесли рішення про те, що чоловік пана Уокера має право, після смерті колишнього військовослужбовця, отримувати його пенсію, якщо вони залишаться одруженими.

“Нарешті, ця абсурдна несправедливість була передана книгам історії – і мій чоловік і я тепер можемо продовжувати насолоджуватися рештою нашого життя разом”, – зазначив позивач.

Правозахисна організація Liberty, яка представляє пана Уокера, сказала, що це рішення може “кардинально змінити життя тисяч одностатевих пар”.

Там уточнюють, що справа “оскаржує звільнення від Закону про рівність, який дозволяє роботодавцям виключати одностатевих партнерів з подружніх виплат, що сплачуються в пенсійний фонд до грудня 2005 року, коли громадянське партнерство стало законним”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...