Categories: Економіка

Мінагропрод підвищив прогноз експорту зернових з України

Міністерство очікувало обсяги експорту на рівні 36 мільйонів тонн, але вже в травні поставки за кордон перевищили прогнози.

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує, що українські аграрії в 2015-2016 маркетинговому році (липень 2015 – червень 2016) експортують майже 39 мільйонів тонн зернових, повідомила прес-служба відомства. Зазначимо, що в середині МГ міністерство чекало обсяги експорту на рівні 36 мільйонів тонн, але вже в травні поставки за кордон перевищили прогнози. “У 2015-2016 маркетинговому році Україна експортує майже 39 мільйонів тонн зерна. Станом на 17 червня фактичні обсяги експорту зерна становлять 37,9 мільйона тонн”, – йдеться в повідомленні міністерства. Читайте також Експерти прогнозують зростання цін на пшеницю та ячмінь Зокрема, українські аграрії поставили на зовнішні ринки 16,4 мільйона тонн пшениці, майже 17 мільйонів тонн кукурудзи, 4,3 мільйона тонн ячменю і 232 тисяч тонн інших зернових. Крім того, обсяг експорту пшеничного борошна в цьому сезоні становить 325 тисяч тонн. Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, Україна (без урахування тимчасово окупованої Росією Криму та зони АТО) 2015 року зібрала 60,1 мільйона тонн зернових і зернобобових, що на 5,8% менше, ніж 2014 року. Згідно з меморандумом між Мінагропродом і зернотрейдерами, обсяг експорту зерна з України не повинен перевищувати 36 мільйонів тонн. Але, як відзначили в міністерстві, позитивні прогнози щодо майбутнього врожаю дозволяють торговим компаніям збільшити поставки за кордон за рахунок зниження перехідних залишків. Експерти вважають, що в 2015-2016 маркетинговому році обсяг експорту зернових з України може досягти 39,9 мільйона тонн. У 2014-2015 МГ цей показник склав 34,8 мільйона тонн.

annashchesna

Recent Posts

“Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?

Наближається завершення другого місяця весни. За історію спостережень синоптики фіксували у квітні навіть мороз у…

16 хв. ago

Тепер долари просто не купиш: оприлюднили нову процедуру для валюти

Подробиці ПриватБанк оприлюднив нову процедуру для валюти На сайті ПриватБанку з'явилась дуже цікава новинка для…

1 годину ago

Нові ПДР, мобілізація, НМТ-2024, Великдень: що чекає українців у травні

Які зміни відбудуться у травні У травні 2024 запрацює новий закон щодо мобілізації військовозобов'язаних українців.…

6 години ago

Чи “злетить” курс долара до 50 після вихідних

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. Курс долара…

7 години ago

Овни – чекає чудовий день, Близнюки – буде сильно колошматити, Леви – нерви в коробочку: гороскоп

Астрологічний прогноз на 29 квітня Під впливом планети Меркурій наша комунікація буде яскравішою і дотепнішою,…

7 години ago

Кінець війни в Україні: залишилося 4 місяці, але розпочнеться вже з червня

Війна в Україні триває вже третій рік, і іноді спадає на думку, що жити в…

10 години ago