facebook

Китай оголосив війну месенджер WhatsApp

19 липня в Китаї частково заблокували жителям країни доступ до месенджер WhatsApp.

Зараз користувачі втратили можливість відправляти відеозаписи і фотографії. А частина користувачів не може відправляти навіть текстові повідомлення, йдеться в статті The New York Times.

Анонімний представник китайського уряду розповів The New York Times, що блокуванням WhatsApp місцеві чиновники хочуть “показати, що роблять свою роботу” перед осіннім з’їздом комуністичної партії.

“Відповідно до нашого аналізу, ми зіткнулися сьогодні з тим, що так званий Великий китайський брандмауер нав’язує цензуру, яка вибірково призначається саме для функціональності WhatsApp”, – зазначив криптограф Symbolic Software Надім Кобеіссі. Поки не ясно, чи спрямована ця цензура проти будь-яких фотографій, або це крок до повної заборони сервісу.

Представниця WhatsApp відмовилася від коментарів газеті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними видання, WhatsApp використовувався в Китаї порівняно невеликим числом користувачів. Проте, WhatsApp забезпечує шифровану передачу повідомлень, що робить його корисним інструментом для багатьох китайців.

Відзначимо, що WhatsApp належить соцмережі Facebook, яка заблокована в Китаї з 2009 року. У 2014 році влада країни закрила доступ до ще одного сервісу компанії – Instagram.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...